واریز ٣۵ میلیون مورد سود رسوبی به حساب سهامداران
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد
واریز ٣۵ میلیون مورد سود رسوبی به حساب سهامداران
۶ اردیبهشتماه
با اقدام سازمان بورس و اوراق بهادار در الزام واریز سود رسوبی از طریق سامانه سجام، ۳۵ میلیون مورد واریز سود رسوبی به مردم انجام شد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در برنامه «فرامتن» شبکه افق بیان کرد: یکی از ویژگیهای مهم بازار سرمایه در کل دنیا، نوسانات بازار است. دعوت مردم به بازار سرمایه بدون گوشزد کردن ریسکهای بازار، کار اشتباهی است.
وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۹، علل مختلفی از جمله کاهش نرخ بهره بینبانکی و ورود نقدینگی بانکها و مردم به بازار، باعث رویش و ریزش شدید در بورس شد. اما به نظر میرسد وضعیت فعلی بازار در یک حالت تعادلی وجود دارد که وضعیت و سودآوری شرکتها مؤید آن است.
مجید عشقی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اهداف سازمان بورس در دوره تصدی مدیریت اینجانب، ایجاد اعتماد بین سرمایهگذاران بوده است و این مسئله نیز در ابتدا بیان شد، ازاینرو با سیاستگذاری، تلاش شد برای طبقات مختلف سرمایهگذاران اعتماد ایجاد شود. این اطمینان را به بازار میدهیم که تصمیمات سازمان بورس و اوراق بهادار در یک سال و نیم گذشته، با هدف بازگشت اعتماد و آرامش به بازار بوده است که مهمترین مشخصهی آن، اتخاذ تصمیمات کارشناسی به کمک خرد جمعی و استفاده از نظرات کارشناسان و رؤسای قبلی این سازمان میباشد.
ایشان گفت: رشد سریع برای بازار قطعاً مضر است، اما به نظر میرسد با توجه به اقدامات انجامشده نظیر کاهش ضرایب اعتباری و نیز شرایط کلی بازار، شاهد رشد پرشتاب نخواهیم بود.
وی افزود: اصلاح حد نصاب، تعریف صندوقهای جدید متناسب با نیازهای بازار (۵ نوع صندوق جدید از کمریسک تا پرریسک)، حمایت از حقوق سهامداران خرد از طریق مسائل حاکمیت شرکتی و…، بیانگر حمایت سازمان بورس از سرمایهگذاران خرد بوده است. سازمان بورس مدافع حقوق سهامداران خرد است و در مقابل ذینفعان بزرگ اعم از سهامداران عمده، دولت، سهامداران حقوقی و …، از موضع حفاظت از منافع سرمایهگذاران خرد بازار کوتاه نخواهد آمد.
وی در خصوص سودهای رسوبی اظهار کرد: بهدلیل فرآیندهای دشوارِ دریافت سود مجامع شرکتها، سود بسیار زیادی در شرکتها رسوب کرده بود. با اقدام سازمان بورس در الزام واریز سود رسوبی از طریق سجام، ۳۵ میلیون مورد واریز سود رسوبی به مردم انجام شد. ۳۵ میلیون سرمایهگذار از شرکتها سود طلب داشتند و این سود در دست شرکتها بلاتکلیف مانده بود. تمام سودها طی سال گذشته از طریق سامانه سجام پرداخت شد و از این به بعد نیز سودها تنها از طریق سجام و بهطور خودکار پرداخت میشود. حدود ۷ الی ۸ هزار میلیارد تومان سود دریافتنشده سرمایهگذاران (سود رسوبی) در شرکتها باقی مانده بود که از طریق این سامانه به حساب سهامداران واریز شد. مجید عشقی در برنامه «فرامتن» شبکه افق در مورد طرح بیمه سهام، گفت: سال گذشته با توجه به التهاب بازار در آبانماه، عمده سرمایهگذاران کمتر از صد میلیون تومان دارایی بورسی داشتند و برای ایجاد اطمینان، سود تضمینی ۲۰ درصدی برای آنها لحاظ شد. صندوق تثبیت بازار اقدام به بیمه بیش از ۵۰۰ هزار نفر که سبد سهامی با ارزش کمتر از صد میلیون تومان داشتند، نمود. همچنین، با ایجاد صندوق تضمین اصل سرمایه، افراد ضمن اینکه از سود برخوردار میشوند، اصل سرمایهشان دچار زیان نخواهد شد. ایجاد این صندوق، یک اقدام ساختاری و مستمر جهت پوشش ریسک سرمایهگذاران خرد و عامه مردم بود که انجام شد. عشقی در واکنش به فروش متری مسکن در بورس کالا، پاسخ داد: راهاندازی این ابزار بهواسطه نهادهای مالی فعال در بازار مسکن است؛ البته تاحدودی این ابزارها راهاندازی شده است. همچنین، صندوق املاک و مستغلات ابزاری است که با استفاده از آن، فرد حتی با داشتن ۱۰۰ هزار تومان نیز میتواند در بازار مسکن، سرمایهگذاری کند.