بورس تهران کارگاه آموزشی “استانداردهای بینالمللی افشای پایداری” را برگزار کرد
۱۸ اردیبهشتماه
کارگاه آموزشی “استانداردهای بینالمللی افشای پایداری” توسط بورس تهران با همکاری ابتکار بورسهای پایدار ملل متحد و با حضور دویست نفر از نمایندگان ناشران و فعالان بازار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل بورس تهران، روز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ مدیرعامل بورس تهران، دکتر محمود گودرزی در ابتدای این کارگاه به ایراد سخنانی پرداخت و ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد کمسابقه در بازار سرمایه ایران، با نگرش به دستورالعمل اجرای حاکمیت شرکتی و جایگاه افشای پایداری در آن، رویکرد مؤثر ناشران بورسی را به اصول زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی خواستار شد تا همه جوانب فعالیت یک بنگاه و آثار آن بر ذینفعان فعلی و آتی روشن شود.
اساتید این کارگاه آموزشی نمایندگانی از نهادهای «بورسهای پایدار سازمان ملل، بنیاد IFRS و شرکت مالی بینالمللی (IFC )» بودند.
هدف از برگزاری این کارگاه، آشنایی بیشتر شرکتها با استانداردهای بینالمللی افشای پایداری است تا سطح آگاهی ناشران از استانداردهای بینالمللی افشای نحوه اجرای اصول حاکمیت شرکتی افزایش یافته و با وسعت دید بیشتر به مقوله پایداری بپردازند. همچنین امکان درک فرصتها و ریسکهای پایداری برای مدیران شرکتها فراهم شود.
بخش اول این کارگاه به این موضوع که استانداردهای پایداری بر چه چهارچوب مفهومی استوار است و چه اطلاعات و چه ویژگیهایی دارد و در کجا و چگونه باید افشا شود، پرداخت. در بخش دوم تلاش شد تا شرکتها بتوانند راهبردهای افشای خود را مطابق با استانداردهای بینالمللی افشای پایداری قرار دهند و نیز الزامات جغرافیایی یا مرتبط با صنعت خود را مدنظر داشته باشند.
در بخش بعدی راهنماییهایی در مورد شناسایی فرصتها و ریسکهای پایداری، ارزیابی اهمیت اطلاعات مربوطه، ارزیابی راهبرد و میزان توانایی شرکت در مواجهه با ریسکهای اقلیمی مطرح شد.
مبحث پایانی، انتقال مؤثر و کارای موضوعات مرتبط با پایداری و همچنین توانایی شرکت در مواجهه با موضوعات آب و هوایی به مخاطبان گزارشهای پایداری بود.
پایداری(Sustainability) یکی از مفاهیم کلیدی در حوزه اقتصاد و مدیریت کسبوکار است و نخستین بار دانشمندان محیطزیست بودند که به مفهوم پایداری توجه کرده و پسازآن بهتدریج در سایر حوزههای مدیریتی نیز فراگیر شده و جایگاه خود را پیدا کرد. مفهوم پایداری در نوشتههای مدرن، به این معنا است که همزمان با کسب سود امروز، به اثرات بلندمدت فعالیت خود و دوام منابع برای بهرهبرداری در آینده نیز فکر کنیم.
لازم به ذکر است، گزارش پایداری، اطلاعاتی درباره عملکرد زیستمحیطی، اجتماعی و حاکمیت شرکتی را در اختیار سرمایهگذاران و سایر ذینفعان قرار میدهد. افشای اطلاعات پایداری شرکتها منجر به افزایش شفافیت، ارتقای برند، حسن شهرت و افزایش توان رقابتی شرکتها میشود.
دلیل طراحی استانداردهای افشای پایداری برآوردن نیازهای اطلاعاتی سرمایهگذاران و سایر ذینفعان است و همه کشورها باید با در نظر گرفتن اهمیت روزافزون مقوله توسعه پایدار، اقداماتی را در این مسیر به عمل آورند. با توجه به اینکه شرکتها نقش بسیار مهمی در زمینه توسعه پایدار دارند، لذا بایستی در خصوص تهیه گزارشها پایداری تجهیز شوند.