خانه روی خط خبر داخلی در افشای اطلاعات شرکت‌ها جزو اولین‌های دنیا هستیم
در افشای اطلاعات شرکت‌ها جزو اولین‌های دنیا هستیم

در افشای اطلاعات شرکت‌ها جزو اولین‌های دنیا هستیم


۱۲ آذر

دکتر شاپور محمدی گفت: ما در بالاترین سطح افشای اطلاعات شرکت‌های بورسی در دنیا قرار داریم. برنامه امسال سازمان بورس این است که کیفیت افشا را بالا ببرد.
به گزارش تسنیم، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم روز حسابدار در پژوهشگاه وزارت نیرو با اعلام اینکه سازمان بورس بالاترین میزان افشا را از نظر تعداد داراست، ابراز امیدواری کرد که با کمک حسابداران و حسابرسان، کیفیت افشا نیز بالا برود. وی گفت: در ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار، توسعه‌ بازاری شفاف و منصفانه مورد تأکید قرار گرفته است. قطعاً پایه اصلی شفافیت در بازار سرمایه، حسابداران و حسابرسان هستند.
محمدی ادامه داد: در سازمان بورس، بیش از ۶۰۰ شرکت، ۶۵۰ نهاد مالی و حدود ۴۰۰ شرکت که بورسی نیستند به‌موجب ماده ۶ از اصل ۴۴ ملزم به افشای اطلاعات مالی هستند که این اطلاعات از زمان تهیه سازمانی که افشا می‌شود، به‌طور مستقیم تحت نظر حسابداران و حسابرسان است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: حتی قبل از آن‌که این اطلاعات در اختیار سازمان بورس قرار بگیرد در کدال ثبت می‌شود و در یک‌لحظه، عموم مردم با یک شرایط برابر می‌توانند اطلاعات را مشاهده کنند اما باید توجه کرد که این نقش و وظیفه حسابداران و حسابرسان است.
دکتر محمدی خاطرنشان کرد: طبیعتاً وقتی چهار بار در سال صورت‌های مالی تهیه می‌شود که دوباره مورد حسابرسی قرار می‌گیرد و ۱۲ بار تولید و فروش شرکت‌ها افشا می‌شود، بدین معناست که ما در بالاترین سطح افشا در دنیا قرار داریم. برنامه امسال سازمان بورس این است که کیفیت افشا را بالا ببرد.
وی در پایان تصریح کرد: در سالی که بنده به سازمان بورس آمدم ۴۳ درصد از شرکت‌ها به‌موقع و ۲۳ درصد شرکت‌ها با تأخیر اطلاعات خود را به بازار منعکس کرده و بقیه آمار خود را افشا نمی‌کردند. امروز ۹۱ درصد افشای به‌موقع، ۸ درصد افشای باتأخیر را در شرکت‌ها شاهد هستیم و تنها یک درصد اطلاعات خود را ارائه نمی‌دهند. این نقش حسابرسان و مدیران مالی شرکت‌هاست و انتظار می‌رود کنار افشای به‌موقع، کیفیت اطلاعات نیز باید بالا برود.

افشای به‌موقع اطلاعات، مهم‌ترین دستاورد بازار سرمایه
ابزارهای جدید در راه‌اند
افشای به‌موقع اطلاعات شرکت‌های بورسی در سال جاری دستاورد مهم نهاد ناظر است. اکنون ۹۱ درصد شرکت‌ها اطلاعات خود را به‌موقع ارسال می‌کنند. در سال جاری تنها ۸ درصد شرکت‌ها با تأخیر اطلاعات خود را ارسال کرده‌اند و فقط یک درصد عدم افشا داشتند.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن بیان مطلب فوق در گفتگویی رادیویی اظهار داشت: روند قانونی و تنبیهی تعلل شرکت‌ها در ارسال اطلاعات به ناشران بورسی اعلام شد. همچنین پیامک‌هایی برای آگاهی آن‌ها ارسال و فرهنگ‌سازی مناسب صورت گرفت.
دکتر محمدی که با رادیو ایران سخن می‌گفت به مزایای افشای به‌موقع اطلاعات در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: افشای به‌موقع اطلاعات به شفافیت بیشتر بازار سرمایه کمک می‌کند و سرمایه‌گذاران می‌توانند به‌هنگام و هم‌زمان به اطلاعات دسترسی داشته باشند و این موضوع کمک می‌کند افراد در سرمایه‌گذاری‌های خود دقت بیشتری داشته باشند.
سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه مدیران، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران از حمایت سازمان بورس برخوردار هستند، افزود: یکی از مزایای افشای به‌موقع اطلاعات این است که اطلاعات در شرکت‌ها انباشته نمی‌شود و در زمان درست به دست سرمایه‌گذاران می‌رسد. قطعاً نوساناتی که ممکن است ناشی از ارائه نشدن اطلاعات به سرمایه‌گذاران باشد کنترل‌شده و به همین دلیل، ریسک شرکت‌ها کاهش پیدا می‌کند.
دکتر محمدی افزود: افشای به‌موقع، عدم تقارن اطلاعاتی را از بین می‌برد. به این معنی که کارکنان شرکت هم‌زمان با سرمایه‌گذاران شرکت از وضعیت و اطلاعات مالی شرکت آگاه می‌شوند. چه‌بسا عده‌ای از سرمایه‌گذاران تصمیم به فروش داشته باشند و اگر اطلاعات به‌موقع در اختیار آنها قرار گیرد، از فروش منصرف می‌شوند.
رئیس سازمان بورس خاطرنشان ساخت: افشای به‌موقع و شفافیت، به کشف قیمت دقیق‌تر و صحیح سهام منجر می‌شود و در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران نقش بسزایی ایفا می‌کند.
تنوع سرمایه‌گذاری ، ویژگی بازار سرمایه
سخنگوی سازمان بورس به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: فرصت‌های موجود در بازار سرمایه بسیار متنوع است. بیش از ۶۰۰ شرکت در بورس و فرابورس قابل معامله هستند. از مردم خواهش می‌کنم تا متنوع سرمایه‌گذاری کنند و تمام وجوه خود را روی یک سهم قرار ندهند. دوم اینکه، با تحلیل خرید کنند و از توجه به شایعات خودداری کنند.
رئیس سازمان بورس تأکید کرد: سهامداران باید افق سرمایه‌گذاری بلندمدت برای خود ترسیم کنند و گفت: بازار سرمایه در بلندمدت از همه بازارها بهتر خواهد بود، بااین‌حال سرمایه‌گذاری غیرمستقیم برای افرادی که فرصت کمی برای تحلیل دارند بهتر است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند انتخاب بهینه‌ای باشند و ریسک‌های موجود در بازار را پوشش دهند.
دکتر محمدی افزود: آموزش و افزایش دانش مالی قبل از ورود به بازار سرمایه یکی از نکاتی است که سهامداران باید حتماً رعایت کنند و می‌توانند در دوره‌های متفاوت شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس، کانون کارگزاران و شرکت‌های مختلف دارای مجوز شرکت کنند. طبیعی است که دانش‌آموختگان رشته‌های اقتصاد، حسابداری، مدیریت مالی، مهندسی صنایع تخصص اولیه را در این خصوص به دلیل آشنایی با ریاضی خواهند داشت اما سایر افراد بهتر است در این خصوص دوره‌های آشنایی با معاملات بازار سرمایه را پشت سر بگذارند.
دبیر شورای عالی بورس در خصوص همکاری بازار سرمایه و صنعت بیمه نیز متذکر شد: مهم‌ترین همکاری این دو بازار با یکدیگر در ابتدا، ایجاد ابزارهای مشترک و هیبریدی است. انتشار اوراق بیمه اتکایی در دستور کار است و در بودجه ۹۹ نیز گنجانده شده است و سال دیگر منتشر خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از اوراقی که در دنیا مرسوم است اوراق بیمه بلایای طبیعی تحت عنوان «کت باند» است که در کشور، این نمونه اوراق را نداریم. با تفاهم بین نهاد ناظر بازار سرمایه و بیمه مرکزی، در کنار انتشار اوراق بیمه اتکایی، اوراق «کت باند» هم منتشر می‌شود.
دکتر محمدی در خصوص دیگر همکاری‌های بازار سرمایه و صنعت بیمه عنوان کرد: مذاکراتی با صنعت بیمه داشته‌ایم تا بین بیمه‌های عمر و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ارتباط دوسویه ایجاد کنیم. به‌این‌ترتیب که قابل‌تبدیل به یکدیگر باشند و هر سرمایه‌گذاری که واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری دارد بتواند به بیمه عمر تبدیل کند و برعکس.

 

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *