خانه روی خط خبر داخلی راه‌اندازی صندوق بخشی، باعث کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در یک صنعت خاص می‌شود
راه‌اندازی صندوق بخشی، باعث کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در یک صنعت خاص می‌شود

راه‌اندازی صندوق بخشی، باعث کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در یک صنعت خاص می‌شود


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم رونمایی از اولین صندوق بخشی مطرح کرد

راه‌اندازی صندوق بخشی، باعث کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در یک صنعت خاص می‌شود

۷ اسفندماه

هدف از معرفی صندوق‌ بخشی این است که بتوانیم متناسب با نیاز مشتریان به همه ذائقه‌های موجود در بازار سرمایه پاسخ دهیم. به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم رونمایی از اولین صندوق بخشی ایران با نماد پتروآگاه (سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی) در شرکت بورس اوراق بهادار تهران، گفت: در راستای راهبردی که در بازار سرمایه برای توسعه کمّی و کیفی نهادهای مالی داشتیم، از سال گذشته پیگیر تنوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری بودیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون پنج نوع صندوق جدید تأسیس کردیم، گفت: صندوق بخشی آخرین نوع از پنج نوع مذکور است. هدف از معرفی این صندوق‌ها این است که بازار سرمایه بتواند متناسب با نیاز مشتریان به همه ذائقه‌های موجود در این بازار پاسخ دهد.
عشقی افزود: بسیاری از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در یک حوزه هستند و درعین‌حال نمی‌خواهند ریسک تک سهم بودن را به دوش بکشند. ازاین‌رو امیدواریم با تأسیس صندوق بخشی، سرمایه‌گذاران از انتفاع لازم بهره ببرند. البته ما پیش‌ازاین صندوق پالایش را داشتیم اما در اصل این صندوق تغییر ماهیت داده بود و از ابتدا کارکرد یک صندوق بخشی را نداشت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان با ابراز امیدواری برای راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخشی مختص سایر صنایع، گفت: امیدواریم سال آینده با کمک این ابزار مالی، صندوق‌های دیگری داشته باشیم. این ابزار به تأمین مالی شرکت‌ها و کاهش ریسک معاملات به‌ویژه برای سهامدارانی که وقت و انرژی کافی یا سواد مالی برای خرید و فروش سهام ندارند، کمک کند.
عشقی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه‌ای که از سال گذشته شروع شد، افزایش تدریجی دامنه نوسان بود و این برنامه ادامه خواهد داشت و با توجه به گزارش‌های شرکت‌های بورس تهران و فرابورس ایران، درباره ادامه کار تصمیم‌گیری خواهد شد. پیشنهاداتی درباره اصلاح تابلوهای بازارهای بورس تهران و فرابورس ایران در حال تهیه است و متناسب با این اصلاح افزایش دامنه نوسان اجرایی خواهد شد. این برنامه تدریجی بوده و می‌باشد.

نرخ خوراک پتروشیمی‌ها قطعاً ۷ هزار تومان نخواهد بود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در قانون بودجه ۱۴۰۲ گفت: تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بر اساس قانون بر عهده دولت است. بااین‌حال با کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی برای اصلاح نرخ خوراک پتروشیمی‌ها رایزنی کردیم. قیمت نرخ خوراک هنوز نهایی نشده است؛ اما قطعاً ۷ هزار تومان نخواهد بود.
عشقی در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر افزایش نرخ دلار نیز گفت: بازار سرمایه همواره با یک فاصله‌ای نسبت به متغیرهای بنیادین واکنش نشان می‌دهد. قیمت ارز در کشور تأثیر مستقیمی روی فروش شرکت‌ها چه در داخل و چه به‌صورت صادراتی دارد. تصمیم اخیر درباره شرکت‌های پتروشیمی و فلزی مبنی بر تعیین نرخ ارزشان بر اساس نرخ کشف‌شده در مرکز مبادله، به نفع شرکت‌ها است و خودش را در قالب معاملات چند روز اخیر نشان داده است.
ایشان ادامه داد: فروش ارز مربوط به شرکت‌ها شرایط خاص خودش را دارد. ارزی که شرکت‌ها در سامانه نیما عرضه می‌کنند، با اسکناس تفاوت دارد. به‌عنوان‌مثال هزینه جا‌به‌جایی دارد. قیمت همواره بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. ما هم در حال رایزنی‌هایی هستیم تا نه به صادرکننده آسیب برسد و نه مصرف‌کننده ارز متضرر شود. نرخ باید منصفانه باشد. قطعاً شرایط نسبت به قبل بهتر شده و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

خودروهای وارداتی فعلاً در بورس عرضه نمی‌شود
مجید عشقی همچنین درباره واردات خودرو گفت: قرار بر این بود که واردات در بورس کالا صورت بگیرد؛ اما بر اساس مصوبه هیئت دولت قرار است در سامانه یکپارچه خودرو عرضه شود و فعلاً عرضه‌ای در بورس کالا نداریم.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *