سال ۱۴۰۱؛ سال رونق بازار گواهی سپرده محصولات صنعتی و پتروشیمی است
موافقت نمایندگان مجلس با معافیت مالیات بر ارزش افزوده بازار گواهی سپردههای کالایی
سال ۱۴۰۱؛ سال رونق بازار گواهی سپرده محصولات صنعتی و پتروشیمی است
۶ فروردینماه
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از کالاخبر، دوم اسفندماه سال ۱۴۰۰، نمایندگان مجلس با معافیت مالیات بر ارزش افزوده بازار گواهی سپردههای کالایی و انتقال مالیات به گیرنده نهایی کالا، موافقت کردند. با اجرای قانون مذکور و با انتقال اخذ مالیات بر ارزش افزوده از گواهی سپردههای کالایی به گیرنده نهایی کالا، میتوانیم شاهد رونق و تقویت فرصتهای جدید سرمایهگذاری در این ابزار مالی بورس کالای ایران، بهخصوص بر پایه کالاهای صنعتی و معدنی و پتروشیمی و فرآوردههای نفتی باشیم.
راهاندازی گواهی سپرده کالاهای صنعتی و پتروشیمی
مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در این خصوص بیان کرد: با مصوبه اخیر مجلس مبنی بر معافیت مالیات بر ارزش افزوده بازار گواهی سپردههای کالایی و انتقال مالیات به گیرنده نهایی کالا، ابهام مالیاتی معاملات گواهی سپرده کالایی برطرف شده و از این پس مشکل مالیاتی که سالهای گذشته در صنایع مختلف وجود داشت، حل خواهد شد. از این پس میتوانیم بهراحتی گواهی سپرده کالایی را روی محصولاتی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، راهاندازی کنیم. وی افزود: ابهام مالیاتی گواهی سپرده کالایی، در سالهای اخیر مانع از راهاندازی این ابزار روی محصولاتی که شامل مالیات بر ارزش افزوده میشوند، شد اما با مصوبه اخیر مجلس، بورس کالا میتواند گواهی سپرده کالایی را در تمام صنایع از جمله محصولات صنعتی مانند فولاد، مس و محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی راهاندازی کند.
فرصتهای جدید سرمایهگذاری
از سوی دیگر جواد فلاح، مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران نیز در این خصوص اظهار کرد: با تصویب نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده گواهی سپرده کالایی، امیدواریم قراردادهای گواهی سپرده کالایی علاوه بر کالاهای کشاورزی بر پایه کالاهایی که پیشتر مشمول مالیات بر ارزش افزوده بودند، راهاندازی شده و با اقبال عمومی سرمایهگذاران مواجه شود.
مدیر توسعه فیزیکی بورس کالای ایران، ابراز امیدواری کرد که مردم و فعالان بازار کالایی، با رفع ابهام مالیاتی بازار گواهی سپرده کالایی از اوراق مبتنی بر کالا استقبال بیشتری کنند و فرصتهای سرمایهگذاری جدیدی نیز از این ناحیه شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه رونق و تقویت گواهی سپردههای کالایی میتواند پیامدها و اثرات مطلوبی به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: پس از تقویت گواهی سپردههای کالاهای صنعتی، معدنی و پتروشیمی و فرآوردههای نفتی، امکان راهاندازی قراردادهای آتی یا اختیار معامله روی این محصولات و به دنبال آن، صندوقهای کالایی جدید فراهم میشود و به واسطه آن، دورنمای جذب سرمایهگذاری در این عرصه برجستهتر به چشم آید.
الیاس نادران، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ نیز در خصوص معافیت مالیات بر ارزش افزوده بازار گواهی سپردههای کالایی گفت: ازآنجاکه در معاملات اوراق گواهی سپرده کالایی در بورس کالا، کالاها بهصورت فیزیکی مبادله نشده و اوراق کالاها دادوستد میشوند، بهمنظور تسهیل روند معاملات، اخذ مالیات بر ارزش افزوده از گیرنده نهایی کالا در این معاملات مورد تصویب قرار گرفت.
وی توضیح داد: در عملیات شکلگرفته گواهی سپرده در بورس کالا، چون کالا بهصورت فیزیکی معامله نمیشود و بیشتر بهصورت اعتباری و برگهای است، لازم است که اعتبار مالیاتی از معاملهگران قبلی تا زمانی که به دست مصرفکننده یا خریدار نهایی برسد، کسر شود که این موضوع با مصوبه مجلس تسهیل شد.
به گفته عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱، این اقدام مالیاتی در بازار گواهی سپردههای کالایی علاوه بر اینکه منصفانه است، دور باطل پرداختهای قبلی را نیز معاف میکند و سازوکار خوبی در بورس کالا صورت میدهد؛ بنابراین با این مصوبه مجلس، نمایندگان راهی باز میکنند که کالاهای حاضر در بورس کالا با سهولت بیشتری مبادله شود و مالیات بر ارزش افزوده در نهایت از مصرفکننده یا خریدار نهایی گرفته شود.