کنترل فساد و شفافسازی عملکرد از شروط حکمرانی مطلوب بازار سرمایه است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد
کنترل فساد و شفافسازی عملکرد از شروط حکمرانی مطلوب بازار سرمایه است
۲۶ آذر
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برای حکمرانی مطلوب در بازارهای مالی، شروط و رعایت نکاتی چون دسترسی یکسان سهامداران به اطلاعات، کنترل فساد و جلوگیری از رانت الزامی است.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در ششمین همایش مالی و اسلامی که بهصورت وبینار برگزار شد، چگونگی حکمرانی در بورس را مبتنی بر رعایت ۷۵ نکته دانست و ادامه داد: با اتخاذ سیاستهای پیشبینیشده، صریح و شفاف در کنار پاسخگویی به مشارکت مردم، میتوان فساد در بازارهای مالی را کنترل کرد.
وی گفت: سیاستهای اقتصادی در بازار سرمایه باید بلندمدت تدوین شود تا شرکتهای حاضر در بورس برای رخدادهای پیش رو، قدرت تصمیمگیری داشته باشند.
مصباحی مقدم با تأکید بر اینکه برخی از شرکتها باید معادل ۵ سال از سرمایهگذاری آنها گذشته باشد تا به بازدهی برسند و وارد بازار سرمایه بشوند، افزود: اگر سیاستهای بلندمدت در اختیار آنها نباشد، امکان تصمیمگیری برای سرمایهگذاری، از آنها سلب خواهد شد.
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر تدوین قوانین آشکار، صریح و قابلفهم برای عموم سهامداران، ادامه داد: شرکتهای سرمایهگذار میتوانند با تدوین قوانین شفاف و مطلوب و همچنین اطلاعرسانی صحیح، نهتنها زمینه آگاه شدن مخاطبان از جزئیات بلکه قدرت مقابله با چالشها را برای آنها فراهم آورند.
وی با اشاره به ضرورت رعایت نکاتی دیگر در تدوین قوانین حکمرانی مطلوب در بازارهای مالی، یادآور شد: سازمان اداری در یک حاکمیت مطلوب باید کارآمد، شفاف، عقلانی و قانونمند باشد تا امکان هرگونه کاغذبازی و رانت از آن حذف شود.
مصباحی مقدم وسعت و عمق بازار سرمایه را از سال ۸۴ تا به امروز نشأتگرفته از تحرک دانست و گفت: بازنگری و روزآمد بودن قوانین باعث شده تا این بازار حرکتی پویا داشته باشد و این پویایی باعث شده که هر ساله بیش از پیش با استقبال مردم روبهرو شویم.
وی در ادامه با تأکید بر نقش و حضور عموم مردم در بازارهای مالی ادامه داد: مردم میتوانند با مطالبهگریهای خود به شفافیت بورس کمک کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تقسیم پول در بازه زمانی کوتاهمدت برای عموم مردم جذاب است، از اینرو بازار سرمایه و بورس در چند سال اخیر مورد توجه عموم قرار گرفته و سهم خود را در بازارهای مالی افزایش داده است.
وی گفت: از آنجاکه نیازمند به توسعه سرمایهگذاری و جهش در تولید هستیم باید نسبت به افزایش سهم بازار سرمایه در اقتصاد اقدام کنیم.
مصباحی مقدم وجود ریسک را از مشخصههای بازار سرمایه بهخصوص بهعنوان یک چالش و امتیاز ارزیابی ذکر کرد و گفت: وجود ریسک همچنین منجر به ایجاد تنوع خواهد شد و با سلیقههای گوناگون مردم همسویی پیدا میکند و در قالب یک امتیاز، انگیزه حضور در بازار ایجاد میکند.
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به حضور ۱۵ میلیون سهامدار در بازار سرمایه، افزود: این تعداد به غیر از سهامداران عدالت هستند که در مجموع حجم بسیار قابلتوجهی بوده و نیاز است تا امکان نظارت و بیان دیدگاههای مردم، بیش از قبل ایجاد شود.
مصباحی مقدم همچنین در ششمین همایش مالی و اسلامی بر ضرورت تببین نقشها برای حکمرانی مطلوب در بازار سرمایه تأکید کرد و ادامه داد: پاسخگویی به مردم و اقناع مقابل فعالیتها باید در اولویت قرار گیرد.
وی به برابری همگان مقابل قانون تأکید کرد و گفت: در بازارهای مالی هیچ شخصی نباید وارد خط ویژه شود و همه نرخها و روندها باید برای عموم بهطور یکسان شفاف باشد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه مبارزه با فساد را از اولویتهای مدیران بازارهای مالی دانست و افزود: از آنجا که تعداد زیادی از مردم در این بازارها حضور دارند، اگر بخشی از آن دچار فساد شود، یک انتقاد عمومی شکل میگیرد و اعتماد مردم از بین میرود؛ بهطوریکه در کوتاهمدت خروج سرمایه را سبب خواهد شد.
مصباحی مقدم در پایان به برخی اقدامات انجامشده توسط شورای فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: این شورا در سال ۹۹ طرحهایی همچون اوراق منفعت مبتنی بر سهام، اوراق سلف مسکن، اوراق منفعت آزادراهها، مرابحه پیمانکاری را مورد بررسی و تصویب قرار داده است تا تنوع بازار سرمایه و افزایش اعتماد و حضور بیش از پیش مردم را شاهد باشیم.