خانه روی خط خبر داخلی سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا است
سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا است

سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا است


در دهمین نشست گروهی خبرنگاران با مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح شد

سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا است

۲۵ آبان‌ماه

در دهمین نشست گروهی خبرنگاران با مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار، امیرمهدی صبایی، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار و پیمان حدادی، مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه، به موضوعاتی همچون تشریح محدودیت فعالیت بازارگردان‌ها، طرح بیمه سهام، بسته ۱۰ بندی حمایت از بازار سرمایه، تغییرات در دامنه نوسان، بازار دوطرفه، واریزی‌ها به صندوق تثبیت، افزایش عرضه خودرو در بورس کالا، بازگشایی نمادهای متوقف سرمایه‌گذاری استانی، بورس بین‌الملل و… پرداختند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در ادامه مجموعه نشست‌های مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار با خبرنگاران بازار سرمایه به میزبانی روابط عمومی این سازمان، ظهر روز چهارشنبه ۲۵ آبان ماه، امیرمهدی صبایی، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار و پیمان حدادی، مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با جمعی از اصحاب رسانه به گفتگو پرداختند. در ابتدای این نشست، امیرمهدی صبایی اظهار کرد: یک سامانه برای رصد خودکار فضای مجازی ایجاد شده تا هر تخلفی که ملاحظه شد، به نحو مقتضی برخورد قانونی با آن انجام شود. مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص سیگنال فروشی و برخورد با متخلفین گفت: در این رابطه یک اداره دیدبانی تشکیل شده و ناهنجاری‌های بازار را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این اداره فضای مجازی به‌صورت مستمر رصد می‌شود.
صبایی ادامه داد: محدودیتی در فعالیت بازارگردان‌ها وجود ندارد. یکسری چهارچوب‌ها و ضوابط برای بازارگردان‌ها در نظر گرفته شده است اما این بدان معنا نیست که یک بازارگردان در یک روز یا مقطع خاص ممنوع الفروش شود.

حفظ آرامش و تعادل در بازار سرمایه؛ اولویت صندوق تثبیت بازار سرمایه
در ادامه این نشست، پیمان حدادی با بیان اینکه یکی از اقدامات اصلی صندوق تثبیت، ثبات بازار است، گفت: این صندوق هر روز در بازار خرید و فروش نخواهد کرد و ورود صندوق تثبیت به بازار، بر اساس آیین‌نامه‌ای مشخص است.
به گفته مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه، هم‌اکنون این صندوق در ۵۱۰ نماد سهام‌دار است، مجموع دارایی‌های آن ۱۲ هزار میلیارد تومان و خالص خرید صندوق از ابتدای سال تاکنون، ۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
حدادی با بیان اینکه صندوق تثبیت به دنبال سرمایه‌گذاری در نماد خاصی نیست، تصریح کرد: بی‌تردید ملاک صندوق، مثبت بودن شاخص کل نیست. سازمان دیوان محاسبات بر عملکرد این صندوق نظارت دارد و از آنجاکه صندوق تثبیت به دنبال کسب بازدهی نیست، ملزم به ارائه گزارش نمی‌باشد. خریدهای صندوق تثبیت محرمانه است و در جستجوهایی که انجام دادیم صندوق‌هایی این چنینی، در سطح جهانی گزارش خاصی منتشر نکرده‌اند اما قطعاً در ماه‌های آینده گزارش‌هایی از این صندوق مخابره خواهد شد که خرید و فروش‌های آن برای اهالی بازار سرمایه شفاف شود.

شرط حضور ۶۰ درصدی سرمایه‌گذاران خارجی در بورس بین‌الملل
پیمان حدادی در خصوص بورس بین‌الملل اظهار کرد: در دو ماه گذشته در جلسات شورای عالی بورس در زمینه‌ی بورس بین‌الملل با این شرط که حداقل ۶۰ درصد از این معاملات خارجی بوده و در آن اوراق ارزی نیز استفاده شود، تبادل نظر شده است، اما هم‌اکنون غیر از یک نهاد و یک بانک داخلی، دیگر درخواستی برای بورس بین‌الملل نداشته‌ایم. اساسنامه این بورس هم در اداره نظارت‌ بر بورس‌ها در حال بررسی است اما تغییرات در بخش مناطق آزاد نیز کار را مقداری به تعویق انداخت.

از برگزاری مجامع نمادهای استانی سهام عدالت تا بازگشایی این نمادها
او درباره بازگشایی نمادهای استانی سهام عدالت گفت: در خردادماه سال جاری، شورای عالی بورس، سازمان بورس و اوراق بهادار را مکلف کرد تمهیدات برگزاری مجامع را به‌گونه‌ای پیش ببرد که این مجامع در شهریورماه برگزار شوند. علی‌رغم اینکه تمام مقدمات برگزاری فراهم و به شورای عالی بورس اعلام شد، اما از سوی این شورا هنوز مجوزی داده نشده است.
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار به‌دنبال جلوگیری از توقف نمادها از جمله نمادهای استانی است. توقف این نماد‌ها را شورای عالی بورس اعلام کرده و تا زمانی که این شورا مجوز ندهد باز نمی‌شوند. امیدواریم که شورای عالی بورس در خصوص کلیت سهام عدالت به جمع‌بندی برسد.
مدیر صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: در خصوص امکان فروش برای افرادی که روش سرمایه‌گذاری به‌صورت مستقیم را انتخاب کرده‌اند نیز باید شورای عالی بورس تصمیم بگیرد.

استقبال ۲۲۰ هزار سهامدار از طرح بیمه سهام
حدادی در ارتباط با استقبال از طرح بیمه سهام تصریح کرد: ۲۲۰ هزار نفر نماد سهام‌یار را خریداری کرده‌اند و برای این سهامداران اصل پول و ۲۰ درصد سود در یک سال بعد تضمین شده است.

راه‌اندازی بازار دوطرفه
صبایی در ادامه با بیان اینکه یکی از برنامه‌های سازمان بورس و اوراق بهادار راه‌اندازی بازار دو‌طرفه است، گفت: هدف از راه‌اندازی بازار دو‌طرفه این است که فعالان بازار سرمایه بتوانند با پیش‌بینی نوسانات بازار، امکان کسب سود داشته باشند. البته دو ابزار مهم فروش استقراضی و معاملات آتی شاخص برای راه‌اندازی این بازار بسیار مهم است.

نزدیک شدن ETF ها به ارزش ذاتی سهم
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت صندوق‌های دارا یکم و پالایش یکم گفت: چالش اصلی این صندوق‌ها فاصله NAV با قیمت معاملاتی است که تا چند روز قبل کمتر از ۷۰ درصد بود، اما در نهایت اصلاح اساسنامه این صندوق‌ها که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار پیشنهاد شده بود توسط هیئت وزیران تصویب شد. مدیر نظارت بر بورس‌ها ادامه داد: بر این اساس اطلاعیه آغاز فعالیت بازارگردان صندوق پالایش یکم منتشر شد که پس از آن شاهد رشد P به NAV در این صندوق بودیم که تا ۷۴ درصد افزایش یافت و هدف این است که این میزان نزدیک به ۱۰۰ درصد برسد. به گفته صبایی، هنوز اطلاعیه شروع فعالیت بازارگردان دارا یکم منتشر نشده است اما شاهد سیگنال مثبت وضعیت پالایش یکم به دارا یکم خواهیم بود.

افزایش عرضه خودرو در بورس کالای ایران
امیرمهدی صبایی با اشاره به اینکه بعد از پذیرش خودروی پژو ۲۰۷ در بورس کالای ایران، به سمت پذیرش خودروهای پرتیراژ مثل پژو ۲۰۶ و پژو پارس حرکت خواهیم کرد، گفت: این موضوع در گرو تصمیم ناشران است، بر این اساس دو خودروساز بزرگ کشور باید در این حوزه تصمیم بگیرند.
او در ادامه خاطرنشان کرد: هدف نهایی در حوزه عرضه خودرو در بورس کالای ایران بعد از عرضه موفق پژو ۲۰۷ این است که به‌مرور به سمت خودروهای پرتیراژ برویم که این صنعت بتواند از قیمت‌گذاری دستوری با بستر و کمک بورس کالا رها شود و البته باید تصمیمات جسورانه خودروسازان بزرگ نیز در این میان وجود داشته باشد تا موجی که شروع شده ادامه یابد و به سمت خودروهای پرتیراژ حرکت کنیم.
به گفته این مقام ارشد، صنعت خودرو بیشترین آسیب و زیان انباشته را از قیمت‌گذاری دستوری متحمل شده است. عرضه خودرو در بورس کالا نعمت است؛ اما نمی‌شود همه خودروها به یک‌باره در بورس کالا عرضه شود؛ اما به‌صورت تدریجی این موضوع شروع شده و با یک شیب ملایم به سمت عرضه خودروهای پر تیراژتر پیش می‌رویم.

برخورد با نمادهای بورسی به‌هیچ‌وجه سلیقه‌ای نیست
مدیر نظارت بر بورس‌های بازار سرمایه در ارتباط با شبهه برخورد سلیقه‌ای نهاد ناظر در بازگشایی و بستن نمادهای بورسی خاطرنشان کرد: بسته شدن هر نمادی در بازار سرمایه به دلایل مختلف اعم از ظن دستکاری و … است اما سهامداران گاهی این موضوع را نمی‌پذیرند و آنها را برخوردهایی سلیقه‌ای برداشت می‌کنند، در حالی که تمامی برخوردها بر اساس دستورالعمل‌ها بوده و به‌هیچ‌وجه بر اساس رفتارهای سلیقه‌ای نیستند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *