خانه روی خط خبر داخلی امضای بیانیه ریسک، شرط حضور در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای
امضای بیانیه ریسک، شرط حضور در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای

امضای بیانیه ریسک، شرط حضور در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای


مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران مطرح کرد

امضای بیانیه ریسک، شرط حضور در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای

۲۸ مردادماه

بنابر طراحی صورت گرفته توسط بورس تهران برای هریک از ابزارهای قابل معامله در این بازار، بیانیه ریسکی تهیه خواهد شد و هر شخصی که بخواهد از ابزارها استفاده کند، می‌بایست بیانیه مذکور را امضا کند.
رضا کیانی، مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، در رابطه با ماهیت بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای اظهار کرد: بورس‌های اوراق بهادار در ایفای نقش خود به‌منظور تأمین منابع و کمک به رشد توسعه اقتصادی، ابزارهای متنوعی را طراحی کرده که هرکدام از آن‌ها به لحاظ ریسک، بازدهی، الزامات افشاء و سازوکارهای معاملاتی ویژگی‌های متنوعی دارند.
او افزود: برخی ابزارهای سرمایه‌گذاری ازلحاظ ریسک و بازده در شرایط نرمال و متعارفی قرار دارند (همچون صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت ) اما گروهی دیگر از ابزارها هستند که ویژگی متعارف و استاندارد را ندارند، در این خصوص نیز می‌توان به صندوق‌های پروژه، صندوق‌های پوشش ریسک و … اشاره کرد.
مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران تأکید کرد: با توسعه رشته مهندسی مالی اصولاً طیف ابزارهای مالی به‌منظور پاسخ‌گویی به نیازهای سرمایه‌گذاران بسیار متنوع‌تر از قبل شده است، در حال حاضر بازار سرمایه در مقایسه با سایر بازارها با طیف گسترده‌تری از ابزارهای مالی مواجه هستند.
کیانی تصریح کرد: پس از بحران‌های مالی آمریکا و اروپا در سال‌های (۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸) و (۱۹۹۷ تا ۱۹۹۸) در شرق آسیا استانداردسازی وام بانکی در عرصه جهانی موردتوجه قرار گرفت که همین امر کاهش توان وام‌دهی بانک‌ها و توجه ویژه نهادهای بین‌المللی به سمت ظرفیت‌های بازار سرمایه (اوراق بهادار، صندوق‌های بازنشستگی و …) را به دنبال داشت.
او افزود: مسئله مذکور موجب شد تا طیف گسترده‌تری از ابزارهای مالی در بورس اوراق بهادار قابلیت معامله پیدا کنند ، بنابراین نقش بازار سرمایه در تأمین مالی قوت بیشتری گرفت. شایان‌ذکر است که این امر مستلزم ایجاد و معامله ابزارهای مالی متنوع‌تری بود.
مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران بیان کرد: در بازار سرمایه طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران اعم از حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای حضور دارند، گروه اول به سبب شناخت عمیق از ابزارهای مالی می‌توانند در ابزارهای غیرمتعارف و پیچیده با ریسک و بازدهی متنوع، سرمایه‌گذاری کنند.
کیانی افزود: بنابراین در بسیاری از بورس‌ها بازاری تحت عنوان بازار سرمایه‌گذار حرفه‌ای راه‌اندازی شده و ابزارهایی که ویژگی‌های خاصی به لحاظ ریسک و بازدهی دارند را به این بازار انتقال داده‌اند.
او در رابطه با مزایای بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای، تصریح کرد: جداسازی ابزارهایی با ریسک بالا و انتقال آن‌ها به بازار خاص، سرمایه‌گذاران را نسبت به نحوه معاملات باخبر کرده و کمک می‌کند سرمایه‌گذاران با علم‌ و آگاهی در این بازار اقدام به معامله کنند.
مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران در رابطه بااینکه “ آیا تمام معامله‌گران می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند یا خیر؟” گفت: الزامات حضور در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای در بورس هر کشور متفاوت است، اما در ایران بنابر طراحی صورت گرفته توسط بورس تهران، برای هریک از ابزارهای قابل معامله در این بازار بیانیه ریسکی تهیه خواهد شد و هر شخصی که بخواهد از ابزارها استفاده کند، می‌بایست بیانیه مذکور را امضا کند.
کیانی در پاسخ به این سؤال که “ آیا تمامی نمادها در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای قابل معامله هستند یا خیر؟” اظهار کرد: در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای تنها نمادهایی که از ویژگی‌های ریسک و بازدهی، اطلاع‌رسانی و سازوکارهای معاملاتی متعارف برخوردار نیستند قابلیت معامله دارند به‌نحوی‌که در این راستا می‌توان به شرکت‌های سهامی عام پروژه و صندوق‌های پوشش ریسک اشاره کرد.
مدیر تحقیق و توسعه بورس اوراق بهادار تهران در پایان گفت: اولین گروه‌هایی که برای آغاز کار این بازار مدنظرمان هست شرکت‌های سهامی عام پروژه هستند که دو مورد از این شرکت‌ها فرآیند معاملاتی‌شان در حال اتمام است، از سوی دیگر نیز بیانیه ریسک و برخی ضوابط این بازار باید مشخص شود، امید می‌رود تا پایان سال بازار سرمایه‌گذار حرفه‌ای کار خود را آغاز کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *