بازار سرمایه اولین گزینه برای تأمین مالی میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد
بازار سرمایه اولین گزینه برای تأمین مالی میشود
۵ شهریور
وزیر امور اقتصادی و دارایی نوید داد روزی خواهد آمد که اولین گزینه برای تأمین مالی، بازار سرمایه خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، «فرهاد دژپسند» در گفتگو با برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر اظهار داشت: نمیخواهم آرمانی صحبت کنم اما میگویم با برنامههایی که داریم بازار سرمایه میتواند قابلاعتمادترین گزینه انتخابی افراد باشد.
وی در ادامه توضیح داد: از آبان سال گذشته پیگیر هستم و اقتصاد ما به کوریدور تأمین مالی سوم نیاز دارد که بازار سرمایه میتواند این نقش را ایفا کند.
بهترین مسیر هدایت نقدینگی به تولید، بازار سرمایه است
دژپسند خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نقدینگی را به سمت تولید ببریم، بازار سرمایه بهترین مسیر است و اگر میخواهیم شفافیت و رقابتی کردن را دنبال کنیم، این بهترین محیط است. بهعنوان نمونه، نیمه دوم سال گذشته درباره شستا اطلاعات نداشتیم اما امروز این اطلاعات وجود دارد.
وزیر اقتصاد تأکید کرد: در بازار سرمایه میتوانیم یک زنجیره را پوشش دهیم و هر روز که میگذرد، نقش بازار سرمایه بیشتر میشود. مقام معظم رهبری لطف کردند و به خواسته دولت درباره سهام عدالت پاسخ مثبت دادند و عمق بازار سرمایه با خریدوفروش سهام عدالت افزایش یافت.
پذیرش شرکتها در بورس در سنوات آتی بیشتر میشود
وی بابیان اینکه در سنوات آتی، پذیرش در بورس بیشتر خواهد شد، اظهار داشت: روزی خواهد آمد که اولین گزینه برای تأمین مالی، بازار سرمایه خواهد بود و پیگیر هستیم تا بورس املاک و مستغلات را نیز تشکیل دهیم.
دژپسند در تحلیل شرایط کنونی بازار سرمایه عنوان کرد: وقتی وارد بورس میشویم بهمنزله این است که اگر من شناگری باشم که شنا بلد نیستم، اگر وارد دریا شوم برای من دشواریهایی رخ میدهد و گاه که دریا مواج میشود باید مهارت داشته باشم. وقتی شما به محیطی با ریسک و نوسان وارد میشوید، باید میانه را ببینید و باید یک تا دو سال را پیشبینی کنید تا از این سرمایهگذاری، فایده مطلوب ببرید.
وی افزود: امروز کسی که وارد بازار سرمایه میشود میداند باید دوره نوسانی را طی کند. در ۱۰ روز اخیر مشکلاتی داشتیم و برخی عوامل، واقعی و برخی غیرواقعی بود و نوسانات تغییر کرد اما الآن با فضای مناسبی بازار برگشته است.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: نمیخواهم آرمانی صحبت کنم اما میگویم با برنامههایی که داریم بازار سرمایه میتواند قابلاعتمادترین گزینه برای سرمایهگذاری باشد. من جای مالکان سهام نمیتوانم بنشینم. باید فردی به گزینهها نگاه کرده و گزینه برتر را انتخاب کنیم و در تصمیمگیری، مطالعه و مشاوره و معامله داشته باشیم. نباید سریع تصمیم بگیریم و راجع به داراییها باید با حضور مشاوران تصمیمگیری شود.
تکلیف اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم تا دو ماه دیگر مشخص میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اداره کشور بدون پول نفت گفت: تکلیف اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم تا دو ماه دیگر مشخص میشود.
دژپسند درباره فروش سهام نفت عنوان کرد: دو دیدگاه متفاوت در این باب داریم؛ یک دیدگاه این است که اجازه قانونی برای این مهم وجود دارد و برخی قائل به این هستند که باید مراحلی طی شود. شورای اقتصاد مصوبه داده است و من آن را امضا کردهام و این مصوبه صادر شده است. دیدگاه مخالف هم در این زمینه هست اما فعلاً دست نگهداشتهایم تا شرایط تعیین تکلیف شود.
وزیر اقتصاد با اشاره به اداره کشور بدون پول نفت اظهار داشت: تکلیف اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم تا دو ماه دیگر مشخص میشود.
دژپسند در خصوص راههای تحقق اقتصاد بدون نفت هم گفت: باافتخار میگویم در سال گذشته برای تحقق عرصه اقتصاد بدون نفت، مالیات را بیش از اهداف مصوب محقق کردیم که در ۱۴ سال گذشته بینظیر بوده است.
وزیر اقتصاد افزود: قرار بود درباره مالیات قوانین را اصلاح و تأمین نیاز کنیم. مالیات ارزشافزوده و پایانه فروش در حال تحقق است اما درباره مالیات مستقیم هنوز توفیق نیافتیم و لایحه مهمی است و امیدوارم با فوریت در دولت قبل، از مهرماه به مجلس ارائه شود.
وی ادامه داد: بهعنوان وزیر اقتصاد خدا را شاکرم و سپاسگزار مقام معظم رهبری هستم که اقتصاد را امر محوری قرار دادند و در دیدار ویدیو کنفرانس با ایشان، بخش عمده گفتوگوها درباره اقتصاد بود.
زمان ثبت شرکتها به ۷۲ ساعت کاهش یافته است
وزیر اقتصاد افزود: در فضای کسبوکار، اقدامات بسیار خوبی انجام شد؛ کاری که در ۷۳ روز در ثبت شرکت طول میکشید، اکنون به ۷۲ ساعت تقلیل یافته است.
وی گفت: میخواستیم در هفته دولت امسال گمرک هوشمند را رونمایی کنیم که موفق نشدیم. نظارت پیشینی را به نظارت پسینی تبدیل کردیم و گامهای خوبی در این راه برداشتهایم.
دژپسند خاطرنشان ساخت: در نظام بانکداری اصلاحات خوبی انجام شد و سند بانکداری دیجیتال را ابلاغ کردیم اما در واگذاری دارایی مازاد بانکها، آنچه میخواستیم اتفاق نیفتاد.
وی اظهار کرد: امروز بدون مراجعه به بانک، میتوانیم حساب بازکنیم و درخواست تسهیلات کنیم؛ البته همه بانکها این قابلیت را ندارند. همه بانکهای دولتی به این مرحله نرسیدند و امیدوارم در این راه با گامهای مؤثر، موفقیت حاصل شود.
دژپسند در ادامه عنوان کرد: برای واگذاری شرکتهای دولتی، روشهای مختلفی را تجربه کردیم؛ از مذاکره تا مزایده و برخی موارد نیز به چالشهایی منتهی شد. ما روشی را انتخاب کردیم که به مردمیسازی برسیم. وقتی شرکتها را به بورس میبریم، در محیطی شیشهای قرار میگیرند و برای همه قیمت یکسان است و در ادامه چهار پالایشگاه را به بورس ارائه میکنیم.
وی بابیان اینکه «امیدوارم از این فرصت برای توزیع ثروت بین مردم استفاده کنیم» یادآور شد: روند عرضه صندوقهای قابل معامله ادامه دارد و از دولت مجوز گرفتیم بتوانیم این مهم را تکثیر کنیم.
عرضه اولیه ۵۰ شرکت خصوصی تا پایان سال ۹۹
وزیر امور اقتصادی و دارایی دراینباره گفت: برای واگذاری شرکتها تا پایان سال برنامه داریم و واگذاریها، دولتی و خصوصی است. بر اساس مصوبه و تفاهمنامه با وزارت صمت ۵۰ شرکت در بورس عرضه اولیه میشوند. تا پایان سال حداقل ۵۰ شرکت را در این بخش داریم و تا پایان آذر ۷ شرکت دولتی را وارد بازار سرمایه کرده و ۱۸ شرکت دولتی دیگر را نیز آماده عرضه در بازار سرمایه خواهیم کرد. به گفته دژپسند، ۱۰ صندوق پروژه تا پایان شهریور در بورس عرضه میشود.
وی ادامه داد: با وزارت راه ۱۲ طرح را کاندیدای توزیعدار در بازار سرمایه کردیم و در واگذاریها تنوع دادیم. کسی که وارد بازار سرمایه میشود با تنوع عرضههای اولیه بازار روبرو میشود.
پذیرهنویسی شرکت سهامی عام را نیز انجام خواهیم داد و برنامه ما برای هفت ماه باقیمانده تا پایان دولت دوازدهم، این است که موارد یادشده را به سهولت پوشش دهیم.
سالمترین منبع درآمدی دولت، مالیات است
دژپسند اظهار کرد: در بخش ثبت مجوزها توانستهایم از ۵۸ روز کاری به ۴ روز برسیم و برای پنجره واحد نیز سامانهای را تأسیس میکنیم که این مهم، الکترونیکی و فیزیکی دنبال شود. در وزارت اقتصاد و دارایی برای کسبوکار به دنبال این هستیم که گامها را سریعتر برداریم و مقررات زائد را حذف کنیم.
وی تصریح کرد: سالمترین منبع درآمدی دولت، مالیات است و باید فرهنگ مالیاتی درستی پیدا کنیم. باید بدانیم این پول، صرف امنیت و روشنایی خیابان و بهداشت و دفاع و… میشود و معتقدم به سهولت، این خواسته قابل تحقق است و واحدهای صنفی و شورای اصناف خوب پیش رفتند.
وزیر اقتصاد درباره اصلاح ساختار بنگاههای دولتی بر اساس اصل ۴۴، گفت: برای پذیرش در بورس، الزامات آن را باید رعایت کنیم. تصمیم ما این است تا جایی که مقدور است بنگاهها را از طریق بورس عرضه کنیم و این روش واگذاری، فواید بیشماری دارد و اگر مجبور باشیم، واگذاریها از طریق مزایده انجام میشود. بورس، محیط شفاف و آرام و مطمئن است و همه فشرده کار میکنند تا شرکتهای غیر بورسی را بورسی کرده و به این مکانیسم برسیم. بورس هم یک نوع مزایده است و محیط شفاف رقابتی برای نظام فواید بسیاری دارد.
اصل، کوچکسازی دولت است
دژپسند توضیح داد: معتقدم کسب درآمد از واگذاریها اولویت چندم ماست و اصل این است که دولت را کوچک کرده و به بخش خصوصی بپردازیم. امروز در این شرایط نفتی، دولت برای پوشش هزینهها به منابع مالی نیاز دارد و آیا فروش شرکتها از این روش درست است یا فروش داراییها؟ ما با یک کار چند هدف را پوشش میدهیم و اگر دولت به دنبال حداکثر کردن درآمد بود، آیا به دنبال صندوق ETF میرفت؟ ما به دنبال مردمی کردن اقتصاد هستیم. ما هدف درآمدی داریم اما اولویتهای ما نشان میدهد که دولت، فقط در بند تأمین مالی نیست و در صندوق ETF ما ۲۰ درصد تخفیف میدهیم.
وی تأکید کرد: اقتصاد دارد سالم میشود و بیش از ۹۰ درصد تأمین مالی دولت با حوزههای در ارتباط با وزارت اقتصاد است و امیدوارم بودجه بدون یک ریال از نفت اداره شود.