خانه روی خط خبر داخلی بازار سرمایه کمال و بلوغ خود را به دست آورده است
بازار سرمایه کمال و بلوغ خود را به دست آورده است

بازار سرمایه کمال و بلوغ خود را به دست آورده است


وزیر اقتصاد در صحن علنی مجلس عنوان کرد
بازار سرمایه کمال و بلوغ خود را به دست آورده است

۱۸ خرداد

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه با وجود تحریم‌ها، تجارت خارجی در سال‌های ۹۷ و ۹۸ ادامه داشته، از پیش‌بینی حدود ۶۱ هزار میلیارد تومان تأمین مالی دولت از طریق واگذاری دارایی‌ها در بودجه سال ۹۹ خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، فرهاد دژپسند در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در روز یکشنبه ۱۸ خردادماه به تشریح وضعیت اقتصادی کشور پرداخت و گفت: شناخت درست و آسیب‌شناسی شرایط کنونی می‌تواند منجر به تدوین راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات کنونی شود.
دژپسند اضافه کرد: انتخاب شعار جهش تولید برای سال جاری از سوی عالی‌ترین مقام کشور بیانگر ضرورت توجه به تولید و تأثیرپذیری این بخش بر اقتصاد کشور است. درواقع رونق تولید باید محور اهداف اقتصادی باشد تا سیاست‌ها بر مبنای تحقق آن تدوین شود.

افزایش ارزش بازار سرمایه
وی بابیان اینکه ارزش بازار سرمایه بالا رفته است، گفت: این حجم از نقدینگی اگر مدیریت نشود چه‌بسا به بازارهای اختلال‌زا هدایت شود، اما بخش قابل‌توجهی به بازار سرمایه وارد شده است. تصور کنید ۱۰ تا ۲۰ درصد آن به سمت بازار اختلال‌زا حرکت می‌کرد، چه اتفاقی می‌افتاد؟
وزیر اقتصاد تأکید کرد: اما بدانید ما از شرایط بازار سرمایه غافل نیستیم، به همین دلیل عزم را جزم کرده‌ایم که بازار سرمایه را با عمق بخشیدن به آن سرپا نگه‌داریم.
دژپسند افزود: من در شورای گفتگو از بخش خصوصی خواهش کردم، طوری برنامه‌ریزی شود که حداقل هر هفته یک بنگاه بخش خصوصی در کنار عرضه‌های دولتی داشته باشیم؛ بنابراین سیاست‌گذاری می‌کنیم که به این سمت برویم. درواقع اگر بنگاه‌های بزرگ برای تأمین سرمایه به بازار سرمایه بیایند، قطع به‌یقین منابع بانک‌ها به بنگاه‌های کوچک اختصاص پیدا می‌کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: کلاً بازار سرمایه می‌تواند به ما کمک کند تا این گام‌ها را برداریم. این در حالی است که سال گذشته حدود ۲۹۵ هزار میلیارد تومان تأمین مالی اولیه صورت گرفت. ما در سال جاری برای تحقق حداقل رشد معقول به منابع کافی نیاز داریم. این میزان پول را به‌سختی می‌توان تجهیز کرد. یکی از برنامه‌هایی که داریم بحث بازار سرمایه است.

عرضه اولیه گامی برای تأمین مالی بنگاه‌ها
دژپسند بابیان اینکه تجارت خارجی در سال‌های ۹۷ و ۹۸ همچون سال‌های گذشته ادامه داشته است، تصریح کرد: فشار دشمن در سال ۹۸ کمترین تأثیر را بر صادرات غیرنفتی داشت. وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: بازار سرمایه در سال گذشته و سال جاری ظرفیت مناسبی برای تأمین مالی اقتصاد و حتی تأمین مالی دولت بود، در بودجه سال ۹۹ حدود ۶۱ هزار میلیارد تومان تأمین مالی دولت از طریق واگذاری دارایی‌ها پیش‌بینی شده است.
وی افزود: برخی عرضه اولیه را عاملی برای ایجاد مشکل برای بخش خصوصی می‌دانند درحالی‌که با این امر بخش خصوصی می‌تواند به انتشار اوراق پرداخته و باعرضه اولیه منابع مالی موردنیاز خود را تأمین کند. به‌طور مثال بنگاهی در یک روز توانست حدود هزار میلیارد تومان اوراق در بازار سرمایه به فروش رساند.

استقراض از مردم و بخش خصوصی
وی ادامه داد: نگرانی در اقتصاد وجود دارد و آن اینکه آیا دولت برای تأمین منابع موردنیاز به استقراض از بانک مرکزی تن خواهد داد؟ عرض می‌کنم چنانکه در این چند سال گذشته این اتفاق نیفتاد، امسال برنامه جدی ما است. خزانه برنامه جامعی دارد که ان‌شاءالله متوسل به این امر نشویم؛ اما چگونه تأمین کنیم؟ زمانی که پروسه مالیات و پروسه واگذاری دارایی‌ها طی شد. از قانون‌گذار انتظار داریم استقراض از مردم و بخش خصوصی، در مقابل استقراض از بانک مرکزی انجام دهیم. چراکه می‌دانیم آثار استقراض از بانک مرکزی بسیار زیان‌بار است، بنابراین هیچ ضرورتی وجود ندارد، ما به آن تن دهیم. چنانچه امروز بازار سرمایه کمال و بلوغ خود را به دست آورده است.

بازار سرمایه فرصت بزرگ در اقتصاد کشور است
در ادامه جلسه علنی مجلس، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز با تشریح آخرین وضعیت بازار سرمایه گفت: در حال حاضر یکی از فرصت‌های بزرگ در اقتصاد کشور بازار سرمایه است و اتفاقات گذشته باعث توجه بیشتر به این بازار شده و فرصت تأمین مالی را فراهم کرده است.
دکتر حسن قالیباف اصل ادامه داد: در سال‌های گذشته اتفاقات بزرگی مانند تصویب قانون بازار سرمایه صورت گرفته و باعث شده ابزارها و نهادهایی که در بازار سرمایه وجود نداشت، خلق شود.
وی بابیان اینکه قانون توسعه نهادها و ابزارهای مالی جدید در سال ۸۸ به تصویب رسید و در اختیار بازار سرمایه قرار گرفت، تصریح کرد: مأموریت توسط مقام معظم رهبری به بازار سرمایه سپرده شد که کمک کرد این بازار مورد توجه قرار بگیرد که یکی از این اقدامات اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بود.
قالیباف اصل افزود: در سال ۸۸ ارزش کل بازار سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومان بود که اکنون این رقم به ۵,۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده و نشان از پتانسیل بالای این بازار دارد.
وی ادامه داد: سال گذشته مبلغ تأمین مالی در بازار سرمایه ۲۶۰ هزار میلیارد تومان بود، درصورتی‌که سال ۸۸ این عدد هزار میلیارد تومان بوده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: یکی دیگر از اتفاقات مهمی که در بازار سرمایه رخ داده، آزادسازی سهام عدالت است. طی ۱۵ سال گذشته مردم نمی‌توانستند دارایی خود را ببینند و آن را مورد معامله قرار دهند، با اذن مقام معظم رهبری در حال حاضر مردم می‌توانند دارایی خود را ببیند و آن را معامله کنند.
قالیباف اصل با اشاره به اینکه ۵/۱ درصد مردم توانستند سهام عدالت خود را به فروش برسانند، افزود: مردم تمایل دارند سهام عدالت خود را به‌عنوان دارایی ارزشمند حفظ کنند، در حال حاضر بدون سهام عدالت ۱۳ میلیون کد معاملاتی داریم که با اضافه شدن دارندگان سهام عدالت تعداد این رقم به بالغ‌بر ۶۰ میلیون نفر افزایش پیدا می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از اقدامات رخ‌داده طی سال‌های اخیر، تصویب ورود و پذیرش شرکت‌های جدید در بورس است، عنوان کرد: امیدواریم حضور شرکت‌های جدید، جهش زیادی داشته باشد. همنچنین بر انتشار اوراق بخش خصوصی در بازار سرمایه تمرکز داریم. در گذشته دولت از طریق بانک‌ها تأمین مالی می‌کرد اما اکنون از طریق بازار سرمایه این اتفاق صورت می‌گیرد.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *