خانه روی خط خبر داخلی بیمه سهام کمک شایانی به سهامداران کرد
بیمه سهام کمک شایانی به سهامداران کرد

بیمه سهام کمک شایانی به سهامداران کرد


رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد

بیمه سهام کمک شایانی به سهامداران کرد

۱۹ مهرماه

رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین همایش بازار سرمایه گفت: بحث قرارداد آتی، سند اوراق خزانه و توسعه تأمین مالی دولت از طریق انتشار اوراق مرابحه تعدیل شده و … از جمله مسائلی است که در دستورکار این شورا قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین همایش بازار سرمایه بیان کرد: امیدواریم برگزاری این همایش سبب شود در سال‌های آینده شاهد رشد اقتصادی هرچه بیشتر در جامعه باشیم.
ایشان خاطرنشان کرد: توجه به سرمایه‌گذاران حقیقی و خرد از اهمیت بالایی برخوردار است. سرمایه‌گذاران خرد طی سال‌های گذشته با ورودشان به بازار سهام دچار ضرر و زیان شدند. درحال حاضر بازار نوسان شدید ندارد، اما در زمان اوج شاخص بورس این افراد به‌شدت آسیب دیدند. وی افزود: در این بازار باید کارشناسان مالی و کارگزاران بورسی وارد شوند. بحث بیمه سهامی که سال گذشته توسط شورای عالی بورس مصوب شد، کمک شایانی به سهامداران کرد. خوشبختانه با حمایت این شورا، پرتفوی اشخاص حقیقی تا ۱۰۰ میلیون تومان بیمه شد. این مسئله سبب می‌شود تا افراد اطمینان‌خاطر بیشتری پیدا کنند. همچنین، بحث معاملات انعکاسی نیز سال گذشته در کمیته فقهی بررسی شد که امید می‌رود با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار شاهد تحقق آن باشیم.
وی ادامه داد: سهم بازار سرمایه در تأمین مالی بسیار کم است و این مهم بیشتر مربوط به بانک‌ها می‌شود. باید به بازار سرمایه وزن بیشتری بدهیم. افرادی هم که کم‌تجربه هستند باید به‌صورت غیرمستقیم ورود پیدا کرده و سرمایه‌گذاری کنند. مصباحی مقدم اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده تا پترو‌پالایش‌ها از طریق بازار سرمایه و صندوق‌پروژه‌ها تأمین مالی شوند که این مهم نیازمند ایجاد جاذبه برای سرمایه‌گذاران است که البته مردم باید نسبت به بازدهی صندوق‌پروژه‌ها مطمئن شوند.
وی اضافه کرد: در گذشته اوراق استصناع و وکالت توسط شورای فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار تأیید شده اما مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و بهتر است که این سازمان از این اوراق نیز بهره گیرد.
مصباحی مقدم عنوان کرد: از سال ۱۳۸۶ کمیته فقهی جهت تقویت و ایجاد ابزارهای جدید مطابق شرع اسلام، در سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شد که در این خصوص می‌توان به اسناد خزانه اسلامی نیز اشاره کرد که سال گذشته بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق این اوراق تأمین مالی صورت گرفته است.
وی گفت: بحث سوآپ گاز و نفت نیز جزو مسائلی بود که ما در سال جاری در کمیته فقهی آن را مطرح و جمع‌بندی کردیم، مورد بعدی رسیدبرگ است که به اشخاصی که تأمین مالی از طریق بازار سرمایه انجام دهند، تحویل داده می‌شود.
مصباحی مقدم افزود: مسئله اوراق اجاره سهام شرکت‌ها نیز یکی از مسائل مهمی است که در کمیته فقهی مطرح می‌شود، بعضی شرکت‌ها برای بار چهارم برای دریافت مجوز انتشار این اوراق اقدام می‌کنند.
وی عنوان کرد: بحث گواهی تجدیدپذیر نیز یکی دیگر از مسائلی بود که امسال در کمیته فقهی مطرح شد، اما سهمشان از انرژی‌های تجدیدپذیر اندک است که ما باید آن را ارتقاء دهیم. مسئله اوراق مرابحه در قرارداد epc از جمله مواردی است که در کمیته فقهی مطرح شده و به‌نوعی طراحی کردیم که به‌صورت مرابحه مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بحث قرارداد آتی، سند اوراق خزانه و توسعه تأمین مالی دولت از طریق انتشار اوراق مرابحه تعدیل شده و … از جمله موارد دیگری است که در دستورکار این شورا قرار دارد.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *