خانه روی خط خبر داخلی کسب بازدهی معقول با حضور بلندمدت و مداوم در بازار سرمایه
کسب بازدهی معقول با حضور بلندمدت و مداوم در بازار سرمایه

کسب بازدهی معقول با حضور بلندمدت و مداوم در بازار سرمایه


مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد

کسب بازدهی معقول با حضور بلندمدت و مداوم در بازار سرمایه

۸ فروردین‌ماه

اگر سهامدار به دنبال کسب بازدهی معقول از بازار سهام است باید به‌صورت مداوم در این بازار حضور داشته باشد.
قادر معصومی خانقاه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، با بیان این که اگر سرمایه‌گذاری در بورس بلندمدت و مداوم نباشد، بخش چشمگیری از بازدهی‌های قابل کسب از دست خواهد رفت، افزود: ارزیابی‌های انجام‌شده توسط همکاران ما حاکی از آن است که هرچه نگاه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه (بورس) کوتاه‌مدت باشد، احتمال کسب بازدهی معقول و مطلوب در این بازار کاهش پیدا می‌کند و نمی‌توانند سود چندانی را در این بازار عاید خود کنند. وی ادامه داد: به‌طور معمول اشخاص پس از انجام سرمایه‌گذاری، احساسات متفاوتی را تجربه می‌کنند. به‌طوری‌که ابتدا دچار وسواس برای انتخاب بهترین روش هستند، سپس کمی نگرانی و استرس را تجربه می‌کنند و درنهایت می‌آموزند که با ثبات فکری بیشتری پیش بروند و افق دید بلندمدت و عمیق‌تری داشته باشند.
معصومی خانقاه خاطرنشان کرد: به‌طور معمول سهامداران چنین تصور می‌کنند که می‌توانند با جابجایی سرمایه‌های خود در بازارهای موازی، بازدهی بیشتری نسبت به دیگران و میانگین بازدهی بازارها کسب کنند، درحالی‌که این ایده همیشه پاسخگو نبوده و همین امر منجر به عدم کسب بازدهی حداکثری سرمایه‌گذاران در برخی بازارها می‌شود.

ارزیابی بازدهی روزانه شاخص بورس
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار به ارزیابی بازدهی روزانه شاخص بورس از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا روز پایانی معاملات بورس در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و به سنا گفت: در این بازه زمانی با ۱،۴۴۱ روز معاملاتی همراه بودیم، اگر شخصی طی این بازه زمانی با پرتفوی متنوع در بازار حضور پیدا کرده بود، می‌توانست در حدود ۲،۱۷۵ درصد بازدهی کسب کرده و سرمایه اولیه خود را تا ۲۲ برابر افزایش دهد. وی اظهار داشت: درصورتی‌که سرمایه‌گذار یک درصد (معادل ۱۴ روز معاملاتی) از بهترین روزهای معاملاتی را از دست می‌داد، تنها می‌توانست سرمایه اولیه خود را تا ۱۲ برابر افزایش دهد.
معصومی خانقاه ادامه داد: اگر سرمایه‌گذار ۲ درصد (معادل ۲۹ روز معاملاتی) از بهترین روزهای معاملاتی را از دست داده بود، می‌توانست سرمایه اولیه خود را فقط تا ۷ برابر افزایش دهد. مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است: تداوم حضور سرمایه‌گذاران از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا انتهای سال ۱۴۰۲ در بازار سرمایه (بورس) شرط لازم برای کسب بازدهی ۲،۱۷۵ درصدی در این بازار تلقی می‌شود، شرط دیگر و کافی هم داشتن پرتفوی متنوع (متناسب با پرتفوی بازار یا حداقل صنایع حاضر در بازار) است.

بررسی آغاز دوباره رشد بازار از نخستین روزهای آبان ماه ۱۴۰۱
وی به آغاز دوباره رشد بازار از نخستین روزهای آبان ماه ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: شاخص بورس از تاریخ ۴ آبان‌ماه ۱۴۰۱ تا روز پایانی معاملات بورس در سال ۱۴۰۲ با ۳۳۹ روز معاملاتی همراه بود و برای اشخاصی که دارای پرتفوی متنوع بودند بازدهی حدود ۷۷ درصدی را به ارمغان آورد، اگر سرمایه‌گذار سه روز معاملاتی خوب و مثبت از این ۳۳۹ روز از دست داده باشد، حدود ۳۰ درصد از کل بازدهی (۷۷ درصد) را از دست داده است.
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: همچنین اگر سرمایه‌گذار هفت روز خوب و مثبت از این ۳۳۹ روز معاملاتی را از دست داده باشد، حدود ۵۸ درصد بازدهی کل دوره را از دست داده و در صورتی که ۱۷ روز از روزهای معاملاتی خوب و مثبت بازار را از دست داده باشد، هیچ بازدهی از این بازار به دست نیاورده و احتمالاً متحمل ضرر و زیان هم شده است.

حضور همیشگی سهامداران در بورس
وی در گفتگو با سنا ادامه داد: این آمار نشان‌دهنده آن است که اگر سرمایه‌گذاران به دنبال کسب بازدهی معقول از این بازار هستند باید به‌صورت بلندمدت و مداوم در این بازار حضور داشته باشند.
معصومی خانقاه ادامه داد: وقتی سرمایه‌گذاران تصمیم به سرمایه‌گذاری می‌گیرند، بازارها، کلاس دارایی‌ها و گزینه‌های متعددی را موردبررسی قرار می‌دهند و برای انتخاب هرکدام معمولاً معیارهای متفاوتی مثل میزان دارایی، میزان ریسک‌پذیری و بازده مورد انتظار را موردتوجه قرار می‌دهند.
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تأکید کرد: سرمایه‌گذاران معمولاً برای کسب بازدهی مطلوب به سمت تخصیص سرمایه پیش می‌روند. به‌نحوی‌که اقدام به تقسیم سرمایه‌گذاری خود در طبقات و کلاس‌های مختلف دارایی بر اساس معیارهای فوق می‌کنند و در شرایط مختلف وزن دارایی‌های خود را در بازارها، طبقات و کلاس دارایی‌ها تغییر می‌دهند اما بررسی‌ها و آمار فوق نشان می‌دهد که سهامداران نباید به‌صورت کامل از بورس خارج شوند، زیرا با حفظ پرتفوی متنوع خود در بلندمدت می‌توانند احتمال کسب بازدهی مطلوب و معقول را بسیار بالا ببرند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *