خانه روی خط خبر داخلی تجدید ارزیابی دارایی‌ها، راهی برای واقعی‌تر شدن ارزش بازار شرکت‌ها است
تجدید ارزیابی دارایی‌ها، راهی برای واقعی‌تر شدن ارزش بازار شرکت‌ها است

تجدید ارزیابی دارایی‌ها، راهی برای واقعی‌تر شدن ارزش بازار شرکت‌ها است


عضو هیئت مدیره و معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد

تجدید ارزیابی دارایی‌ها، راهی برای واقعی‌تر شدن ارزش بازار شرکت‌ها است

۸ آذرماه

هلدینگ‌های بورسی برای تجدید ارزیابی دارایـی‌ها به سازمان بورس و اوراق بهادار فراخوانده شده‌اند و اعلام شده با هدف همگرایی و نزدیک‌تر شدن ارزش بازار سهام و ارزش ذاتی شرکت‌ها، هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ در مسیر تجدید ارزیابی دارایـی‌ها قرار خواهند گرفت.
رضا عیوضلو، عضو هیئت مدیره و معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با رادیو اقتصاد با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران است، گفت: یکی از وجوه حقوق سرمایه‌گذاران، دسترسی سهامداران به اطلاعات کامل و مرتبط در مورد سهامی است که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. با توجه به اینکه ارزش دفتری دارایی‌ها در ترازنامه شرکت‌ها معمولاً با بهای تمام‌شده در دفاتر ثبت شده است، به ‌نظر می‌رسد در شرایط تورمی اطلاعات کامل و کافی به ذی‌نفعان و سرمایه‌گذاران ارائه نمی‌شود و این موضوع، هم ترازنامه و هم سود و زیان شرکت‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از‌این‌رو، سازمان بورس و اوراق بهادار به‌دنبال آن بود که از طریق مواد قانونی در قانون برنامه هفتم توسعه، این موضوع نیز لحاظ شود که شرکت‌های ثبت‌شده نزد این سازمان در راستای شفافیت صورت‌های مالی ملزم به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها شوند. وی افزود: علاوه بر پیگیری این مهم، به‌صورت موازی اخیراً هلدینگ‌ها هم به سازمان فراخوانده شدند تا با هم‌اندیشی هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ بازار، تجدید ارزیابی انجام شود.

تجدید ارزیابی، راهی برای واقعی‌تر شدن ارزش بازار شرکت‌ها
عیوضلو با تأکید بر اینکه ارزش دارایی‌های شرکت‌ها یکی از وجوه ارزش‌گذاری شرکت‌ها است و در حال حاضر ارزش بازار شرکت‌ها در بازار سرمایه خیلی کمتر از ارزش روز دارایی‌های شرکت‌ها است، تأکید کرد: سرمایه‌گذاران و سهامداران حق دارند از ارزش روز دارایی‌ها مطلع شوند. این اتفاق هم برای سرمایه‌گذاران و هم برای تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران مزایایی در پی خواهد داشت. چراکه بعضاً صورت‌های مالی که با بهای تاریخی در سامانه کدال (سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران ثبت‌شده نزد سازمان بورس) منتشر می‌شود؛ مبنای سیاست‌گذاری نیز قرار ‌می‌گیرد. وقتی تجدید ارزیابی صورت نگیرد، ارزش‌گذاری بر اساس اطلاعات تاریخی صورت گرفته ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد. علاوه بر این؛ هم به جهت ارائه اطلاعات مناسب برای سرمایه‌گذاران و هم به‌منظور ارائه اطلاعات کامل و مرتبط به سایر ذی‌نفعان اعم از دولت و سیاست‌گذاران اقتصادی و … از هلدینگ‌ها برای حضور در جلسه هم‌اندیشی در خصوص تجدید ارزیابی دعوت شد.

انعکاس نظر کارشناسی بورس در لایحه بودجه
وی در خصوص برخی نگرانی‌های فعالان بازار سرمایه بابت بودجه ۱۴۰۳ نیز اظهار کرد: در فصل تهیه و طرح لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی، همواره نظرهای کارشناسی سازمان بورس و اوراق بهادار را منعکس کرده‌ایم و تمام تلاش ما این است که تأثیر متغیرهایی که در بودجه وجود دارد بر روند سودآوری شرکت‌ها و نیز روند بازار سرمایه آشکار شود.
عیوضلو تأکید کرد: با آشکار شدن تأثیر متغیرهای بودجه، سیاست‌گذاران و قانون‌گذاران می‌توانند با علم به این مسائل و در نظر گرفتن کلیه شرایط، تصمیم‌گیری کنند. بر این‌ اساس، امسال نیز نظرهای کارشناسی خود را به مجلس ارسال کرده‌ایم و پیگیر متغیرهای مختلف بودجه در فضای کارشناسی هستیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *