قدردانی از عملکرد بورس اوراق بهادار تهران
در بازدید وزیر امور اقتصادی و دارایی از بورس اوراق بهادار تهران مطرح شد
قدردانی از عملکرد بورس اوراق بهادار تهران
۵ شهریور
مدیرعامل بورس تهران
ارزش معاملات پنجماهه ۹۹، ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان
وزیر امور اقتصادی و دارایی، به همراه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و هیئت همراه با حضور در بورس اوراق بهادار تهران از بخشهای مختلف ساختمان ازجمله مرکز داده بازار سرمایه (دیتاسنتر) و تالار اصلی معاملات بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل بورس تهران، در این بازدید علی صحرائی مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران در خصوص زیرساختهای ساختمان جدید بورس، ازجمله مرکز داده بازار سرمایه (دیتاسنتر)، تالار اصلی معاملات، نحوه درج و پذیرش شرکتها در بورس تهران توضیحاتی را به بازدیدکنندگان ارائه کرد.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت بازار سهام، به رشد ۲۱۹ درصدی ارزش کل معاملات بازار سال ۹۸ نسبت به ۹۷ اشاره کرد و گفت: ارزش معاملات بازار سهام در این مدت رشدی ۲۳۲ درصدی داشته است. البته ارزش معاملات بازار بدهی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ کاهشی ۲۲ درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه ارزش کل معاملات بازار در ۵ ماهه نخست سال، حدود ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده، خاطرنشان کرد: سهم معاملات آنلاین نیز روندی رو به رشد داشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی
دهه فجر از بورس هوشمند رونمایی شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این جلسه پس از عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سوگواری اباعبداللّه و گفتن خسته نباشید به مجموعه بورس افزود: بورس همیشه در معرض فشار است. در حال حاضر نظارت بر بورس فقط از جانب سازمان بورس صورت نمیگیرد. سازمان بورس یکی از ارکان نظارتی است و در حال حاضر ارکان بازار نظارت عمومی و فراگیر دارند. این نشان میدهد که کار بسیار سخت است و همیشه باید احساس کنیم که تحت مراقبت هستیم. دقت، نظم و بههنگام بودن و بهلحظه بودن بهتر از آنلاین بودن است.
وزیر اقتصاد بیان کرد: اگر تحولات مربوط به شاخصها، خریداران و فروشندگان طی روز در اختیار باشد، میتوان برنامهریزی کرد. در صورت بهلحظهبودن میتوان درخواستهای موردنیاز بازار را به دولت ارائه کرد یا به صورت لحظهای اخبار بورس را به دولت اعلام کرد.
دژپسند اظهار داشت: با دیدن ساختمان بورس احساس کردم که این ساختمان پیشرفته است و بورس و بازار سرمایه این قابلیت را دارد که مدرنترین صنعت کشور شود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: زمانی صنعت برق، صنعت برتر بود ولی امروز بازار سرمایه میتواند از تمام صنایع ازنظر فناوری و تکنولوژی متمایز و سرآمد باشد که این امر به دو دلیل است؛ اول به دلیل اقتضا و شرایط کار در بورس و دیگر اینکه خوشبختانه بازار سرمایه و بورس ما محدودیت تحریمها را ندارد. باید از آنچه در اختیار داریم به صورت بهینه و خوب استفاده کنیم. بورس باید در استفاده از فناوریهای جدید و ترویج و تکثیر آن الگو باشد.
وی گفت: دهه فجر از بورس هوشمند رونمایی میشود. آنچه مسلم است این است که واقعاً به سمت بورس هوشمند حرکت کنیم. با تکنولوژی بهلحظه بودن، قدرت تحلیل و پیشبینی بالا میرود و ظرفیتسازی اساسی صورت میگیرد.
وزیر اقتصاد به استفاده از فرصت طلایی که اقتصاد ایران جلوی روی بازار سرمایه گشوده است اشاره کرد و گفت: زمانی میتوانیم از این فرصت استفاده کنیم که مجهز به دو قوه باشیم. قوه تفکر و برنامهریزی و قوه تکنولوژی و فناوری. اگر این دو توانایی، بالهای ما باشند، سرعت پردازش و اوجگیری خیلی متفاوت خواهد بود و این دو یعنی منابع انسانی و فناوری.
دکتر دژپسند افزود: معتقدم بازار سرمایه از جمله جاهایی است که میتواند به سهولت به این امر دست پیدا کند و هرم تخصصی نیروی انسانی را به تصویر بکشد. شرط ورود به بازار سرمایه تسلط به زبان انگلیسی و نرمافزارهای تخصصی است و باید به تکنولوژی مسلط باشیم.
وزیر اقتصاد به حفظ نقدینگی در بازار سرمایه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: فروشهای سهامداران حقیقی بهمنزله خروج نقدینگی از بازار سرمایه نیست بلکه نشان میدهد سرمایهگذاران نظارهگر هستند و مانند امروز و روز گذشته، بهموقع وارد بازار میشوند. باید برای حفظ این شرایط از تمام توانمندیها و قابلیتهایمان و از هوش بالای طراحی و برنامهریزی استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: باید از دو هیجان فاصله بگیریم و اعتدال را رعایت کنیم. یک هیجان در ورود و دیگری در خروج. برنامهریزی و آموزش و ترویج میتوانند این هیجانزدایی را انجام دهد.
وزیر اقتصاد گفت: در نگاه پویا، سرمایههای کم در واقع یک فرصت طلایی هستند که میتوانند با برنامهریزی و آموزش به یک فرصت پایدار ازنظر منابع، ضریب نفوذ و عمق بازار تبدیل شوند.
وی خطاب به مدیران بازار سرمایه اظهار داشت: شما در سختترین دوره بازار سرمایه یعنی انتقال قرار دارید. شما فرهنگ نفتی را کنار میگذارید و ویژگیهای بازار سرمایه مانند فرهنگ عقلانیت، ریسک و فعالیت را جایگزین آن میکنید.
دکتر دژپسند افزود: فرهنگ نفتی، فرهنگ ضمانت است، فرهنگ رخوت است چراکه میدانی وجود دارد ولی در فرهنگ عقلانیت و ریسکپذیری روی پای خود میایستی و در اینجا خوداتکایی دیده میشود، یعنی کسی در این بازار وارد میشود که میگوید من میتوانم.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: در فرهنگ بورس ترحم موضوعیت ندارد. در این دوره تاریخی که این انتقال صورت میگیرد، مسئولان بازار سرمایه پل عبور این گذر تاریخی هستند.
وی تأکید کرد: در برخی جلسات دولت، باید رئیس سازمان بورس حضور داشته باشد و معتقدم حضور رئیس سازمان بورس باید در این جلسات پررنگ باشد.
دکتر دژپسند اظهار امیدواری کرد: با قابلیتهایی که در بورس وجود دارد، بورس نقش تاریخی خود را به بهترین نحو ایفا میکند. باید شرایط به گونهای پیش برود که جوانان در آینده از اینکه بگویند مدیران در آن دوره یک کار بزرگ انجام داده و فرهنگ نفتی را به فرهنگ عقلانیت، و فرهنگ حمایتخواهی و ترحم را به فرهنگ تحولخواهی و آزادگی تغییر دادهاند خرسند باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه مدیریت در بازار بورس را حساس عنوان کرد و گفت: مدیریت این بازار بزرگ، حساس و عمیق، کاری سخت و دارای زحمت زیاد است و با ظرفیتهایی که از شما سراغ دارم میدانم که از پس آن برمیآیید و با سربلندی از این دوره عبور میکنید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: فرهنگ نفتی، بهواسطه اطمینان بابت وجود یک درآمد بیدردسر و ثابت، بهواقع، فرهنگ رخوت، ایستایی و مبتنی بر حمایتخواهی و ضمانتهای دولتی است، درحالیکه فرهنگی که امروز بازار سرمایه تولیت آن را بر عهده گرفته، تکیهبر عقلانیت، ریسکپذیری، فعالیت و تحولخواهی است.
دژپسند تصریح کرد: در اقتصاد مبتنی بر نفت، چشم مردم به دست دولت است، درحالیکه امروز به اعتقاد من، این دولت است که چشم به دست مردم دوخته است. این در حالی است که فرهنگ نفتی کنار گذاشته شده و فرهنگ ریسک جایگزین شده است.
وی با اشاره به برگشت روند بازار سرمایه، ابراز داشت: معتقدم فروش بخشی از سهام در دست مردم در بورس طی روزهای اخیر، بهمنزله خروج آنها از این بازار نیست زیرا اطلاعات نشان میدهد، افراد، پول سهام خود را از بازار خارج نکردهاند بلکه در حال نظارت و بررسی اوضاعواحوال آن هستند.
وزیر اقتصاد گفت: در شرایطی که درآمدهای نفتی با تنگنا مواجه شده است؛ فرصتی طلایی پیشروی بازار سرمایه گشوده شده است تا اینکه نقش بسیار مهم خود در انتقال از اقتصاد نفتی به اقتصاد مبتنی بر عقلانیت، ریسکپذیری و فعالیت را ایفا کند.
دژپسند در ادامه سخنان خود در جریان این بازدید گفت: با رشد فنآوری و شبکههای مجازی، امروز بورس فقط تحت نظارت سازمان بورس نیست بلکه بهطور ۲۴ ساعته تحت نظارت فراگیر عامه مردم و رسانههای داخلی و خارجی است که این دشواری وظیفه آن را دوچندان میکند.
وی با تأکید بر اینکه بازار سرمایه این قابلیت را دارد که مدرنترین صنعت کشور باشد، ادامه داد: اقتضای کار و شرایط در کنار نبود محدودیتهای مختلف در بورس، راه را برای این موضوع هموار میکند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه باید فناوریهای جدید به بازار سرمایه وارد شود، گفت: باید برای حفظ شرایط فعلی از تمام توانمندیها و قابلیتها استفاده کنیم تا اعتماد از بازار سرمایه رخت برنبندد.
وی در پایان یادآور شد: دهه فجر امسال، بورس هوشمند رونمایی خواهد شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار
لزوم بهروزرسانی قوانین
در این جلسه دکتر قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز ضمن تسلیت ایام محرم حسینی، گفت: از وزیر اقتصاد که از بازار سرمایه استقبال کرده و برای آن خیلی وقت میگذارند و توصیههایی برای بهبود بازار سرمایه ارائه میکنند، قدردانی میکنم.
قالیباف اصل خاطرنشان کرد: فرصت مناسبی برای بازار سرمایه فراهم شده است. خوشبختانه شورای نگهبان لایحه افزایش سرمایه از محل صرف سهام را تصویب کرد که به نظر کار بزرگی بود و از گذشته در ذهن همکاران ما در بازار بوده است. مصوبه هیئتوزیران در مورد سهام شناور، مصوبه مهم و فرصت بینظیری برای عمقبخشی به بازار و تأمین مالی بیشتر است. به عقیده من اگر در این زمان نتوانیم به اهداف خود برسیم در آینده نمیتوانیم این کار را انجام دهیم زیرا وزارت اقتصاد و دولت تمامقد حامی و پشتیبان بازار سرمایه و تأمین مالی از بازار سرمایه هستند که جا دارد تشکر کنم و باید قدر این فرصت را بدانیم و بحثهای روی زمینمانده بازار سرمایه را به جد دنبال کنیم. بهعنوانمثال پیچیدگیهای بازار سرمایه افزایش یافته و در حوزه نظارت نیاز به قانون داریم و قوانین باید بهروزرسانی شوند.