خانه روی خط خبر داخلی پیگیر تغییر اساسنامه شرکت‌ها برای پرداخت زودتر سود مجامع هستیم
پیگیر تغییر اساسنامه شرکت‌ها برای پرداخت زودتر سود مجامع هستیم

پیگیر تغییر اساسنامه شرکت‌ها برای پرداخت زودتر سود مجامع هستیم


رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد

پیگیر تغییر اساسنامه شرکت‌ها برای پرداخت زودتر سود مجامع هستیم

۶تیرماه

انتظار می‌رود در اولین مجامعی که شرکت‌ها برگزار می‌کنند، تغییرات (تصویب پرداخت سود مجمع طی حداکثر ۴ ماه) اعمال شود؛ در غیر این صورت، سازمان بورس و اوراق بهادار از طریق ابزارهای مختلف پیگیر تخلفات آنان خواهد شد؛ البته بخش عمده‌ای از شرکت‌ها تا به امروز این تغییرات را اعمال و کارهای موردنیاز را انجام داده‌اند.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، سعید واشقانی فراهانی رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان بورس و اوراق بهادار می‌تواند شرکت‌ها را مجبور کند سود را حداکثر ۴ ماه پس از برگزاری مجمع پرداخت کند به بورسان گفت: مصوبه هیئت مدیره محترم سازمان بورس و اوراق بهادار، در خصوص پرداخت سود سهامداران (اصلاح اساسنامه ناشران) طی مدت ۴ ماه می‌باشد.
وی افزود: این موضوع از الزاماتی است که ناشران باید در اساسنامه خود اعمال و در مجامع عمومی و فوق‌العاده آن را به تصویب سهامداران می‌رساندند.
به گفته ایشان به لحاظ حقوقی، زمانی شرکت‌ها مکلف می‌شوند چنین پرداختی را انجام دهند که در اساسنامه قید شده باشد، لذا در سال جاری تقریباً بخش عمده‌ای از شرکت‌ها همزمان با برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه و مجامع فوق‌العاده‌ رأی‌گیری مربوط به پرداخت سود سهامداران و در حقیقت تغییر اساسنامه در خصوص پرداخت سود طی ۴ ماه را برگزار و پس از تصویب، ملزم به پرداخت شده‌اند.
وی عنوان کرد: شرکت‌هایی که به حقوق صاحبان سهام به‌خصوص سهامداران خُرد احترام می‌گذارند، می‌توانند قبل از اینکه این مورد در اساسنامه تصویب و الزام حقوقی پیدا کند، این کار را انجام دهند.
واشقانی فراهانی در پاسخ به این سؤال که سازمان بورس و اوراق بهادار چه برخوردی با متخلفان خواهد کرد، گفت: این سازمان به‌عنوان قانون‌گذار و نهادی که درنهایت این مصوبه را تصویب کرده به‌طور حتم پیگیر موضوع خواهد بود. فرصت معقولی به ناشران داده شد تا این موضوع در اساسنامه اعمال شود و در غیر این صورت، تخطی محسوب شده و از طریق ابزارهای مختلف، پیگیر تخلفات خواهیم بود. رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه اظهار کرد: شرکت‌هایی که تن به این تغییرات نمی‌دهند، به حقوق سهامداران خود به‌خصوص سهامداران خُرد احترام نمی‌گذارند و این مسئله بسیار مهمی است.
وی ادامه داد: صرف‌نظر از اینکه سازمان چه برخوردی می‌کند، به‌طورقطع، سهامداران نسبت به شرکت‌هایی که الزام به پرداخت سود طی ۴ ماه را رعایت نکنند، رویکرد متفاوتی خواهند داشت. البته بخش عمده‌ای از شرکت‌ها تا به امروز این تغییرات را اعمال و کارهای موردنیاز را انجام داده‌اند.
واشقانی فراهانی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود در اولین مجامعی که شرکت‌ها برگزار می‌کنند، تغییرات اعمال شود، زیرا سازمان بورس و اوراق بهادار روی موضوع پرداخت سود طی ۴ ماه بسیار حساس و پیگیر است و در غیر این صورت برخورد جدی با شرکت‌هایی که آن را اعمال نکنند خواهد شد، چراکه بحث سهامداران خرد و احترام به حقوق آنان مطرح است.
وی تأکید کرد که به‌هیچ‌عنوان تفاوتی بین سهامداران سجامی و غیرسجامی نباید قائل شد و دلیلی برای اینکه سود سهامداران دیرتر پرداخت شود نیست چراکه بر اساس قانون تجارت باید تساوی حقوق صاحبان سهام رعایت شود. وی در پاسخ به این سؤال که وظیفه نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار در مجامع چیست، گفت: به‌طور مشخص، نماینده سازمان در جلسات مجامع حضور داشته و اگر تخلفی غیر از موارد مرتبط با قوانین و مقررات سازمان صورت گیرد، نماینده ورود کرده و گزارش‌های خود را پس از مجامع به واحدهای نظارتی مربوطه ارائه تا با پیگیری‌های جدی از تخلفات در مجامع آتی جلوگیری شود.
واشقانی فراهانی در ادامه بیان کرد: اگر به هر دلیلی سهامداری نتوانست پاسخ سؤال خود را از سوی هیئت‌ رئیسه مجمع دریافت کند و نماینده سازمان متوجه عدم پاسخگویی به سؤال این سهامدار شود، تذکرهای لازم را داده و سهامداران نیز می‌توانند نسبت به دریافت پاسخ سؤالات خود از طریق سامانه shekayat seo.ir اقدام کنند که به‌طور حتم واحدهای نظارت بر ناشران پاسخگو خواهند بود.
وی اظهار کرد که از طریق روابط عمومی و سامانه شکایات و همچنین نامه‌نگاری مرسوم، پاسخ سؤالات سهامداران داده می‌شود و سازمان پاسخگوی سؤالات است.
ایشان تأکید کرد که بر اساس تجربه، مشارکت و حضور سهامداران در مجامع و مهمتر از همه، ارتقای سواد مالی آنان بسیار مهم است. سهامدار باید با اطلاعات کافی و دانش حداقلی و همچنین مطالعه صورت‌های مالی شرکت‌ها در مجامع حضور یابد.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *