خانه گپ‌و‌گفت دانشکده‌های تخصصی مالی در کشور دانشکده حسابداری و علوم مالی دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران
دانشکده حسابداری و علوم مالی دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران

دانشکده حسابداری و علوم مالی دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران


معرفی دانشکده‌های تخصصی مالی در کشور

دانشکده حسابداری و علوم مالی
دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران

نقش بی‌بدیل دانشگاه‌ها در آموزش تخصصی متقاضیان تحصیل و اشتغال در هر صنعت بر هیچ‌کس پوشیده نیست. این دانشگاه‌ها هستند که با ارائه آموزش‌های تخصصی، افراد را برای پاسخگویی به نیازهای صنایع در آینده آماده می‌کنند. با توجه به اهمیت این موضوع، به نظر می‌رسد روال مرسوم آموزشی دانشگاه‌ها، اگرچه برای متقاضیان کنونی و نیروی کار آینده لازم است، اما نمی‌تواند به‌طور کامل نیازهای آموزشی واقعی صنعت را پوشش دهد. به همین دلیل، همان‌طور که تجربیات مثبت جهانی نشان داده است، تأسیس «دانشکده‌های تخصصی» می‌تواند در تحقق اهداف عالی دانشگاه‌ها موفق‌تر عمل کند.

دانشکده حسابداری و علوم مالی دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران یکی از دانشکده‌های تخصصی در صنعت مالی است. این دانشکده‌ تازه‌تأسیس که دکتر علی نمکی، سردبیر محترم ماهنامه «بورس» نیز به‌عنوان معاون علمی در آن مشغول‌اند، با ایجاد ساختاری جدید و تمرکز بیشتر بر رشته‌ مالی و ارائه برنامه‌های آموزشی تخصصی و متناسب با نیاز صنعت، در تلاش است تا زمینه‌ساز ارتقای سطح علمی و مهارتی دانشجویان و آماده‌سازی آنان برای پاسخگویی بهتر به نیازهای صنعت مذکور باشند.

دکتر علی نمکی، سردبیر ماهنامه «بورس» و معاون علمی دانشکده حسابداری و علوم مالی در این رابطه بیان کرد: محوریت ماهنامه «بورس» که متعلق به شرکت بورس تهران است، کمک به حوزه مالی کشور می‌باشد و ادامه داد: ما در همین راستا پیش‌ازاین نیز بخش‌هایی با عنوان «آشنایی با اساتید حوزه مالی کشور» و «معرفی چهره‌های بازار سرمایه» را به این ماهنامه اضافه کرده بودیم و به این واسطه توانستیم با اساتیدی از حوزه مالی که سال‌ها در دانشگاه‌های سطح کشور تدریس کرده‌اند و همچنین اشخاصی که هرکدام به‌نوعی و در یک برهه زمانی خاص به بازار سرمایه کشور خدمت کرده‌اند گپ‌و‌گفت داشته باشیم.معاون علمی دانشکده حسابداری و علوم مالی افزود: در همین رابطه با استفاده از ظرفیت رسانه‌ای ماهنامه «بورس»، اینبار به «معرفی دانشکده‌های تخصصی حوزه مالی در کشور» خواهیم پرداخت.
دکتر نمکی معتقد است: شناخت بیشتر این دانشکده‌ها، موجب ایجاد و تقویت پیوندهایی کاربردی‌ می‌شود که درنهایت توسعه حوزه مالی کشور را تسهیل خواهد کرد.
وی بیان کرد: یکی از دانشکده‌های تخصصی در این حوزه، دانشکده «حسابداری و علوم مالی» از دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران است. دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران از ۴ دانشکده با عناوین دانشکده «حسابداری و علوم مالی»، دانشکده «مدیریت کسب‌وکار»، دانشکده «مدیریت دولتی» و دانشکده «مدیریت صنعتی و فناوری اطلاعات» تشکیل شده است و در ادامه احتمالا دانشگاه‌های دیگری هم اضافه خواهند شد.
معاون علمی دانشکده حسابداری و علوم مالی ادامه داد: این دانشکده متشکل از ۳ گروه «مهندسی مالی»، «حسابداری و حسابرسی» و «بازارها و نهادی مالی» است و به‌نوعی تمام مطالبی که به حوزه مالی مربوط‌ می‌شوند را در خود گنجانده است تا کمک‌کننده صنعت مذکور باشد.
دکتر نمکی بیان کرد: افرادی که در این دانشکده‌ها پرورش می‌‌یابند علم حوزه مالی را به‌صورت تخصصی فرا می‌گیرند. آقای دکتر راعی به‌عنوان رئیس این دانشکده، بنده معاون علمی (مشتمل بر موضوعات آموزشی و پژوهشی)، آقایان دکتر مهرانی به‌عنوان مدیر گروه حسابداری و حسابرسی، دکتر فلاح‌پور به‌عنوان مدیر گروه مهندسی مالی و دکتر محمودی نیز به‌عنوان مدیر گروه بازارها و نهادهای مالی در این دانشکده فعالیت دارند.
مهم‌ترین برنامه راهبردی و هدف اصلی از تشکیل این دانشکده، پیوند بین بخش واقعی اقتصاد و بخش دانشگاهی اقتصاد است؛ زیرا بحث ارتباط‌گیری دانشگاه با صنعت از مهم‌ترین موضوعاتی است که مستقیماً روی صنایع تأثیر می‌گذارد. تشکیل دانشکده‌هایی ازاین‌دست، شرایطی را فراهم می‌سازد تا دانشگاه از دغدغه‌های صنعت مطلع شود و برای حل آن، راه‌حلی پیدا ‌کند.
با توجه به علاقه‌ای که دانشجویان به علم مالی دارند؛ دانشکده حسابداری و علوم مالی، در بین سایر دانشکده‌های این دانشکدگان، بیشترین پذیرش دانشجو را داشته است. به‌طوری‌که تاکنون بیش از ۱۰۰۰ نفر به‌عنوان دانشجو در رشته‌های مرتبط با حسابداری و علم مالی پذیرش شده‌اند. به همین دلیل، این دانشکده از دانشکده‌های بزرگ دانشگاه تهران محسوب می‌شود که قاعدتاً تلاش بیشتری از سمت مسئولین دانشگاه می‌طلبد.
دانشکدگان مدیریت علاوه بر مباحث علمی آموزشی، در حوزه پژوهش نیز فعالیت دارد. فصلنامه «بررسی‌های حسابداری و حسابرسی» و نشریه «تحقیقات مالی» که در حال حاضر، زیرمجموعه دانشکده حسابداری و علوم‌مالی از این دانشکدگان هستند، ازلحاظ رتبه‌بندی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دارای رتبه الف هستند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *