خانه روی خط خبر داخلی سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال افشای حداکثری اطلاعات است
سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال افشای حداکثری اطلاعات است

سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال افشای حداکثری اطلاعات است


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد

سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال افشای حداکثری اطلاعات است

۲۳ دی‌ماه

حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال افشای حداکثری است، گفت: نرخ تأمین مالی زمانی کاهش می‌یابد که ناشران شفافی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، حجت‌اله صیدی، در سومین دوره آیین اهدای تندیس شفافیت بازار سرمایه که روز یکشنبه ۲۳دی‌ماه با حضور برخی پیشکسوتان بازار سرمایه، بعضی از نمایندگان مجلس و جمعی از مدیران بازار سرمایه ایران در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، گفت: دغدغه اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار همانند دیگر کشورها رشد و توسعه است. تجربه و علم ثابت کرده رشد و توسعه اقتصادی جز با سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه محقق نمی‌شود.
ایشان ناترازی‌ها را یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد برشمرد و افزود: این روزها همه منتظرند ناترازی‌ها مرتفع شود و اقتصاد ایران روی آرامش را ببیند.
صیدی با بیان اینکه تشکیل سرمایه با جلب اعتماد سرمایه‌گذار خرد و کلان امکان‌پذیر است، افزود: اعتماد تنها در سایه شفافیت و کارایی بازار شکل می‌گیرد.
وی افزایش کارایی بازار سرمایه را وظیفه نهاد ناظر ذکر کرد و اعتماد را در گرو شفافیت دانست و گفت: در ادبیات مالی و بازار سرمایه دو نکته سودمندی در تصمیم‌گیری اقتصادی و دیگری ایفای مسئولیت پاسخگویی در شفافیت مطرح است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: سرمایه‌گذار دنبال بازده مناسب است و ما باید اطلاعاتی را در اختیارش بگذاریم که در تصمیم گیری او سودمند واقع شود.
ایشان با بیان اینکه در شرکت‌ها ساختاری باید ایجاد شود که هم ما را در مقابل پاسخگویی‌ها توانمند کند و هم شفافیت در تصمیم‌گیری را افزایش دهد، تأکید کرد: این روزها بنگاه‌ها در مقابل همه جامعه مسئولند و برای ایفای مسئولیت پاسخ‌گویی نیاز به ایجاد یک ساختار مناسب گزارشگری است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه شفافیت با دستور و اراده خلق نمی‌شود، گفت: با شفافیت و افشای اطلاعات نیازمند نظام کارآمد هستیم. در دنیا ثابت شده تحقق این هدف جز استقرار نظام حاکمیت شرکتی امکان‌پذیر نیست.
صیدی در ادامه توضیح داد: هنر مدیر ایجاد توازن بین اطلاعات به موقع و قابل اتکا است. در سازمان بورس و اوراق بهادار اصرار داریم شرکت‌ها ساختار استاندارد داشته باشند که لازمه آن حاکمیت شرکتی است.
وی با بیان اینکه فقط با نظام راهبری شرکتی امکان موفقیت افزایش می‌یابد، افزود: برای کاهش ریسک و افزایش موفقیت ناچار به اجرای نظام راهبری شرکتی هستیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: در ارزیابی‌های صورت‌گرفته شرکت‌های زیادی نظام راهبری را اجرا کرده‌اند اما باید در این مسیر گام بیشتری برداشته شود.
ایشان با تأکید بر اینکه در دنیا گزارش دارای مشروط کم است، بیان کرد: بشر همیشه در حسرت شفافیت کامل است، همیشه نمی‌توان شفافیت را به طور کامل ایجاد کرد.
صیدی گفت: عدم تقارن از تحلیل‌های یکسان باعث ایجاد خرید و فروش نمی‌شود، هیچ زمان در رقابت کامل، افشای صد در صدی نداریم.
وی اضافه کرد: ما به دنبال افشای حداکثری هستیم و هدف این است که شرکت‌ها را به این مسیری سوق دهیم تا شفاف‌سازی بیشتری داشته باشند چون افزایش تأمین مالی در شرکت‌ها فقط با شفافیت محقق می‌شود.
صیدی با اشاره به اینکه کاهش هزینه تأمین مالی از آثار شفافیت است، گفت: هرچقدر شفافیت افزایش یابد، هزینه تمام شده کاهش و سود شرکت‌ها افزایش می‌یابد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این سازمان به دنبال استانداردهای شفاف است، به انتخاب برگزیدگان سومین دوره اهدای تندیش شفافیت گفت: در لیست منتخبان، شرکت‌های کوچک فعالیت خوبی داشته‌اند، در این میان برخی شرکت‌های بزرگ اما با مشکلاتی روبرو بودند.
وی گفت: شفافیت به تأمین مالی شرکت‌ها کمک قابل توجهی می‌کند وما بدون شفافیت لازم نمی‌توانیم تأمین مالی مناسبی انجام دهیم.
صیدی تأکید کرد نرخ تأمین مالی زمانی کاهش می‌یابد که ناشران شفافی داشته باشیم.
در ادامه همچنین معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد تغییر جهت ناشران در مسیر شفافیت، تدبیر ویژه سازمان بورس و اوراق بهادار برای حمایت از حقوق سهامداران خرد می‌باشد.
حمید یاری همچنین گفت: یکی از الزاماتی که بر دوش سازمان بورس و اوراق بهادار گذاشته شده، بحث تدابیر ضروری برای حمایت از حقوق همه سهامداران از جمله سهامداران خرد است.
ایشان افزود: تغییر جهت ناشران در مسیر شفافیت، یکی از فرآیندهایی است که می‌تواند به این موضوع کمک قابل توجهی کند.
یاری با اشاره به اهداف برگزاری این آیین گفت: امسال اطلاعات ۵۲۶ ناشر در ۱۰۲ قلم بررسی شده که در این میان ۱۰ ناشر به عنوان برگزیده معرفی خواهند شد.
وی شفافیت را دلیل اصلی انتخاب این برنامه ذکر کرد و توضیح داد: با فرآیندهایی که اتفاق می‌افتد، در مسیر شفافیت بیشتری گام بر می‌داریم.
یاری با تأکید براینکه از سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷، شرکت‌ها از دو جنبه رتبه‌بندی می‌شدند، گفت: این قابلیت از سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ۱۰ جنبه مختلف افزایش یافته است.
وی در عین حال به ۳ معیار کلیدی برای انتخاب ناشران برتر اشاره کرد و افزود: قابلیت الزامات پذیرش، به موقع بودن اطلاعات و حاکمیت شرکتی از جمله مؤلفه‌های انتخاب این ناشران است. این درحالی است که در دنیا این مؤلفه‌ها تنها شامل حاکمیت شرکتی و شفافیت اطلاعات است.
یاری درباره اهداف آیین تندیس شفافیت بازار سرمایه نیز توضیح داد: زمانی که ناشر در مسیر شفافیت گام بردارد، به حقوق سهامداران احترام می‌گذارد و این موضوع نشان دهنده سیگنالی است که نشان می‌دهد ناشر در زمینه تخصصی فعالیت می‌کند.
ایشان اضافه کرد: طبق ماده ۱۳ و ۱۴ دستورالعمل ناشران، این ناشران جزء ناشران ویژه محسوب می‌شوند و کمک‌های قابل توجهی به سهامداران و افزایش اعتماد به بازار سرمایه می‌کند.
یاری در پایان ابراز امیدواری کرد که در سال‌های آینده این مراسم با شکوه بیشتری برگزار شود.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *