خانه روی خط خبر داخلی قابلیت سامانه بومی معاملات: پردازش ۲۴هزار تراکنش در ثانیه روی یک نماد
قابلیت سامانه بومی معاملات: پردازش ۲۴هزار تراکنش در ثانیه روی یک نماد

قابلیت سامانه بومی معاملات: پردازش ۲۴هزار تراکنش در ثانیه روی یک نماد


مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادارمطرح کرد

قابلیت سامانه بومی معاملات: پردازش ۲۴هزار تراکنش در ثانیه روی یک نماد

۱۶ بهمن‌ماه

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس تهران به نقل از سنا، حمید حسن‌آبادی، مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس از برگزاری سومین جلسه هم‌اندیشی مدیران فاوای سازمان‌های تابعه و مرتبط با وزارت امور اقتصاد و دارایی با محوریت گزارش پروژه‌های ملی حوزه فناوری اطلاعات و دستاوردهای فناورانه بازار سرمایه، در محل سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد.
وی اظهار کرد: در این جلسه، ضمن معرفی زیست بوم بازار سرمایه کشور، به ارائه آمار و اطلاعات برای تبیین نقش و جایگاه فناوری اطلاعات در بازار سرمایه پرداخته شد.
حسن آبادی اظهار کرد: تا امروز حدود ۶۰ میلیون کد بورسی صادر شده که بالغ بر ۳۷ میلیون آنها کدهای فعال هستند. همچنین تاکنون ۴۰ میلیون نفر از سرمایه‎‌گذاران در سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» که یکی از جامع‌ترین پایگاه‌های داده اشخاص در کشور است، ثبت نام کرده‌اند. از این تعداد بیش از ۳۳ میلیون نفر احراز هویت شده که در حدود ۲۵ درصد احراز هویت شده‌ها (۸ میلیون و پانصد هزار نفر) به صورت الکترونیکی و الباقی حضوری صورت گرفته است. همچنین در سال ۱۴۰۰ تاکنون، از طریق سامانه سجام سود توزیعی ۲۴۶ شرکت، معادل حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان به تعداد بالغ بر ۴۱ میلیون نفر پرداخت شده است. وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ که سال پررونقی برای بازار سرمایه بود بالغ بر ۳۶۰ میلیون معامله در بورس اوراق بهادار تهران ثبت شد که به طور میانگین روزانه ۵٫ ۱ میلیون معامله صورت می‌گرفت که این اعداد در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۸ میلیون معامله در مجموع تاکنون و میانگین روزانه ۷۰۰ هزار معامله رسیده است.
این مدیر سازمان بورس تصریح کرد: حجم معاملات و فشار روی هسته معاملات در سال ۱۳۹۹ فراتر از ظرفیت سامانه فعلی معاملات بود که این تجربه در طراحی و توسعه سامانه بومی معاملات مد نظر قرار گرفت.
وی افزود:از دیگر دستاوردهای مهم حوزه IT بازار سرمایه، برگزاری مجامع به صورت الکترونیکی است که این موضوع از زمان آغاز کرونا در کشور مطرح شد و با جدیت بیشتری پیگیری شد. از سال ۹۹ تا امروز بیشتر از ۹۰ مجمع به صورت غیرحضوری و در بستر الکترونیک برگزار شده است.
مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس در ادامه پس از معرفی اجمالی ساختار مدیریت فناوری اطلاعات سازمان بورس و مسئولیت‌های هریک از واحدها به معرفی و گزارش آخرین وضعیت پروژه‌های ملی بازار سرمایه در حوزه فناوری پرداخت. پروژه‌های «سامانه بومی معاملات»، «سامانه بومی پس از معاملات»، «سامانه متمرکز اقدامات نظارتی (سامان)»، «گذرگاه سرویس بازار سرمایه (CMIX)»، «پروژه توثیق سهام عدالت» و «راه‌اندازی سندباکس بازار سرمایه» از جمله مواردی بود که در این جلسه بیان شد.
حسن‌آبادی در خصوص سامانه بومی معاملات توضیح داد که این سامانه با توجه به قابلیت‌های ویژه‌ای مانند ظرفیت توان پردازشی در حدود ۲۴۰۰۰ تراکنش در ثانیه روی یک نماد و زمان پردازش سفارشات ۴۸ میکرو ثانیه از جایگاه ممتازی نسبت به سامانه‌های معاملات مطرح جهانی و در مقایسه با سایر سامانه‌های مشابه داخلی در حوزه بانکداری همچون سامانه شاپرک و سامانه شتاب برخوردار است.
در این جلسه طرح داشبورد جامع اطلاعات مالی کشور که در مرکز فاوای وزارت امورد اقتصاد و دارایی در حال پیاده سازی است توسط رئیس مرکز فاوا و اقتصاد هوشمند وزارت امور اقتصادی و دارایی، معرفی شد تا تمامی سازمان‌های تابعه و مرتبط با وزارتخانه همکاری و مشارکت لازم را در این خصوص داشته باشند. این طرح، حکمرانی داده‌ها و اطلاعات مالی را با بکارگیری فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی هدف گرفته تا مدیران سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر بتوانند با تحلیل زوایای مختلف اقتصاد تصمیمات بهینه‌ای اتخاذ کنند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *