خانه روی خط خبر داخلی باید ارزش بازار بورس را به‌رقم تولید ناخالص داخلی کشور نزدیک کنیم
باید ارزش بازار بورس را به‌رقم تولید ناخالص داخلی کشور نزدیک کنیم

باید ارزش بازار بورس را به‌رقم تولید ناخالص داخلی کشور نزدیک کنیم


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد

باید ارزش بازار بورس را
به‌رقم تولید ناخالص داخلی کشور نزدیک کنیم

۱۷ بهمن‌ماه

حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نهادهای کارگزاری، قدیمی‌ترین نهاد مالی کشور هستند و زحمات زیادی برای تشکیل و فعالیتشان انجام شده است و حتماً باید این نهاد قدیمی، قوی‌تر شود. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، حجت اله صیدی که در همایش فصلی کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار سخن می‌گفت، تأکید کرد: کارگزاری‌ها برای اینکه توسعه پیدا کنند، به درآمد مستمر و مکفی نیاز دارند. مسئله چالش‌برانگیز در همه بنگاه‌ها قیمت‌گذاری است. باید در تعیین نرخ به‌طوری عمل شود که هم مشتری را فراری ندهد و هم برای سود بنگاه مشکل ایجاد نکند. کارمزد کارگزاری‌ها هم از این قاعده مستثنا نیست.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه کمیته‌ای را مسئول بررسی موضوع درآمد و کارمزد کارگزاری‌ها کرد.

توکنایز کردن دارایی‌ها
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه این نشست، در بخش دیگری از صحبت‌هایش اعلام کرد: با توکنایز کردن دارایی‌ها موافقم، همچنین ایشان اعلام کرد که بخش‌های مرتبط سازمان بورس و اوراق بهادار با این حوزه، در حال بررسی این موضوع هستند.
صیدی تأکید کرد: باید تاریخی را برای عرضه اولین صندوق مبتنی بر رمز دارایی مشخص کنیم، زیرا مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد و هرچقدر زودتر این موضوع عملیاتی شود، بهتر است.

ضرورت بزرگ شدن بورس
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تأکید کرد: باید بورس ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلاری را محقق کنیم و این امر با افزایش تعداد شرکت‌ها و ابزارها حتماً شدنی است. وی اضافه کرد: شرکت‌های زیادی در اقتصاد ایران داریم که دولت و سهامداران بزرگشان مایل‌اند آنها را وارد بورس کنند و باید درباره آنها تصمیم‌گیری شود. اگر دارایی‌های بخش خصوصی و دارایی‌های بزرگ دولت به بورس بیایند و تعداد شرکت‌ها بیشتر شود، از طرفی ابزارها هم بیشتر شود، معاملات افزایش می‌یابد و ریسک‌ها هم کاهش پیدا می‌کند. درواقع باید با ورود شرکت‌های بزرگ به بورس، بهبود عملکرد شرکت‌ها، احصاء ارزش واقعی شرکت‌ها و توسعه‌ ابزارها، ارزش بازار را به رقم تولید ناخالص داخلی کشور نزدیک کنیم.
وی توضیح داد: مسئولان کشور بر حل مسائل بین‌المللی به نتایج خوبی رسیده‌اند، بحث حل‌وفصل موضوع FATF و انجام مذاکرات رفع تحریم‌ها جدی‌تر شده است. بنابراین فکر می‌کنم رستگاری ما درگرو بزرگ شدن بازار سرمایه است. این موضوع را باید جدی بگیریم، چون بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری در شأن اقتصاد ایران نیست. ما شرکت بزرگی مثل شرکت ملی نفت ایران را داریم. پارس جنوبی یکی از منابع بزرگ ثروت ایران است. همین‌طور پالایشگاه نفت خلیج‌فارس را داریم که می‌توانند وارد بازار سرمایه شوند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *