خانه روی خط خبر داخلی هدف بازارگردانی افزایش نقدشوندگی است
هدف بازارگردانی افزایش نقدشوندگی است

هدف بازارگردانی افزایش نقدشوندگی است


نایب‌رئیس هیئت مدیره بورس اوراق بهادار تهران بیان کرد
هدف بازارگردانی افزایش نقدشوندگی است

۲ دی

در حال حاضر ارزش صندوق‌های بازارگردانی نزدیک به ۵۵ هزار میلیارد تومان است که حجم بسیار خوبی است، این حجم با هدف همراهی با نوسان‌های بازار و افزایش نقدشوندگی برای همه بازار اعم از سهام بزرگ و کوچک ایجاد شده است.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، جواد عشقی‌نژاد نایب‌رئیس هیئت مدیره بورس تهران در برنامه‌ای تلویزیونی به بررسی عملکرد بازار‌گردان‌ها در بازار سهام پرداخت و با تشریح مفهوم بازارگردانی در بازار سرمایه، اهداف این فعالیت را در بازار تبیین کرد.عشقی‌نژاد در توضیح مفهوم بازارگردانی برای بازار سهام گفت: سرمایه‌گذار حقیقی یا حقوقی که با هدف کنترل قیمت و کسب منافع برای خود با پذیرش ریسک‌ها اقدام به خرید و فروش سهام می‌کند، عملیات بازارگردانی انجام می‌دهد.به گفته وی، آنچه برای بازارگردان مهم است، اثراتی است که عملکرد او برای بازار سرمایه به همراه دارد که این مورد از اصلی‌ترین اهداف بازارگردانی محسوب می‌شود.
نایب‌رئیس هیئت مدیره بورس تهران با تأکید بر اینکه دست‌اندرکاران بازار سرمایه به داشتن یک یا چند بازارگردان برای سهم اعتقاد دارند، گفت: اهالی بازار و معامله‌گران هم بعد از وقوع نوسانات سنگین نیمه اول سال به اهمیت این موضوع پی بردند و با توجه به سوابقی که از گذشته وجود داشت، تصمیم به اجرای جدی‌تر این قانون گرفته شد.
تشریح انتقادها پیرامون بازارگردانی
وی در خصوص انتقادهایی که پیرامون روش بازارگردانی مطرح شده نیز گفت: تا پیش از الزام قانونی سازمان بورس و اوراق بهادار برای اجرای دستورالعمل بازارگردانی، ابزارهای کامل آن برای شرکت‌ها مهیا نبود و به همین دلیل هم ممکن است در برخی موارد روال ناسالم گذشته تکرار شود که اثرگذاری منفی بر این روند دارد. قاعدتاً از ناحیه تعداد اندکی از سهامداران اعتراض‌ها و انتقادهایی مطرح‌شده اما باید توجه کنیم که رفتار همه بازارگردان‌ها این‌گونه نیست.
عشقی‌نژاد افزود: باید به این موضوع توجه داشت که بازارگردان وظایفی دارد، بنابراین در بررسی انتقادهای سرمایه‌گذاران باید نگاهی هم به نظرات بازارگردان‌ها درباره ابهامات دستورالعمل داشت.
نایب‌رئیس هیئت مدیره بورس تهران با اشاره به اینکه اعتراض‌ها و پیشنهادهای سرمایه‌گذاران درباره دستورالعمل بازارگردانی طی جلسات متعدد گردآوری شد، گفت: با توجه به این موارد و ضعف‌هایی که مطرح شد، پیشنهادهایی روی میز است که بر مبنای آن‌ها دستورالعمل جدید بازارگردانی در حال تدوین است و پس از نهایی‌شدن، توسط سازمان بورس و اوراق بهادار ابلاغ خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه فراموش نکنیم اجرای بد یک قانون بهتر از نبود قانون است، گفت: به ‌هر حال هر چه جلوتر برویم این ضعف‌ها اصلاح می‌شوند و بازارگردان‌ها عملکردهای بهتری را به نمایش خواهند گذاشت و در حال حاضر نیز بورس و فرابورس این قانون را به‌خوبی اجرا می‌کنند.
وی به برخی درخواست‌های سرمایه‌گذاران اشاره کرد و گفت: برخی این تقاضا را دارند که بازارگردان صف فروش را جمع کند اما صف خرید را عرضه نکند که چنین درخواست نامتوازنی امکان اجرا ندارد.
هدف بازارگردانی افزایش نقدشوندگی است
عشقی‌نژاد با اشاره به اینکه بازارگردانی با افزایش عمق بازار طی مرور زمان وضعیت بهتری به خود می‌گیرد، گفت: به‌تدریج با توجه به عمق بازار به این سمت می‌رویم که دامنه نوسان قیمت سهام تغییر کند یا به‌ جایی برسد که دیگر دامنه نوسان نداشته باشیم که در چنین شرایطی به‌‌طور طبیعی عملکرد بازار‌گردان‌ها هم متحول می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه باید به سمتی رفت که صف‌نشینی از بازار حذف شود، گفت: هدف بازارگردانی افزایش نقدشوندگی است.
نایب‌رئیس هیئت مدیره بورس تهران در خاتمه این برنامه در پیش‌بینی روند بازار سرمایه برای سه‌ماهه پایانی سال تأکید کرد: بازار زمستانی نخواهد بود.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *